Dieviškas. Atvėsins ir „ištirpdys” rūpesčius – kol juo mėgausitės, tikrai pamiršite viską.
Šokoladinis ledų ir kavos tortas – greitai ir lengvai pagaminamas, pavyksta iš pirmo karto, be to, sulauksite iniciatyva degančių pagalbininkų: visiems bus skanu ir smalsu prisiliesti prie šio valgomo kūrinio.
Subalansuotas vasarai, bet geidžiamas visada.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
Video receptą rasite Alfo instagramo profilyje čia.
6–8 asm.
Gaminimo laikas: 15 min.
Šokoladiniam ledų tortui pagaminti reikia:
3–4 šaukštų DANSUKKER šviesiojo sirupo
100 g kavos likerio
1 puodelio NESPRESSO kavos
½ citrinos sulčių
6–8 GAIDELIS sausainių „Karamelė“
150 g grietinėlės 35 % rieb.
200 g saldinto sutirštinto pieno
1 šaukštelio KOTANYI burbono vanilinio cukraus
800 ml šokoladinių ledų
20 g PERGALĖ juodojo šokolado su smulkintais karamelizuotais migdolais ir apelsinų gabaliukais
1 MAGIJA varškės sūrelio su sūdyta karamele
1 šaukštelio karamelės sirupo
Kakavos miltelių (papuošimui)
Į įkaitintą puodą supilkite DANSUKKER šviesųjį sirupą, kavos likerį, NESPRESSO kavą ir įspauskite citrinos sulčių. Pavirkite, kol užvirs, ir palikite šiek tiek atvėsti.
Kavos sirupe išmirkykite GAIDELIS sausainius „Karamelė“ .
Dubenyje išplakite grietinėlę ir sumaišykite ją su sutirštintu kondensuotu pienu, KOTANYI burbono vaniliniu cukrumi ir gerai išmaišykite.
Į silikoninę formą sudėkite pusę ledų masės, užpilkite grietinėlės kremu, apibarstykite pasmulkintu PERGALĖ juoduoju šokoladu su smulkintais karamelizuotais migdolais ir apelsinų gabaliukais. Ant viršaus įspauskite laužytų sausainių ir MAGIJA varškės sūrelio su sūdyta karamele gabalėlius, apšlakstykite karamelės sirupu. Tada dėkite likusius ledus ir užpilkite kremu.
Formą dėkite į šaldiklį, kad tortas sušaltų.
Atvėsusį tortą papuoškite kakavos milteliais.
Gardžių atradimų.