Cukraus vata, bubble gum skonio ledai ir saldainiai ant pagaliuko – tai yra vaikystės svajonių svajonės, kurias dabar galime išsipildyti patys. Dėl saldainių ant pagaliuko net iš namų nereikia išeiti, nes lengva, smagu ir paprasta jų pasigaminti patiems.
Šokoladiniai saldainiai ant pagaliuko pagal Alfo receptą nustebins net visko ragavusius. Tai puikios valgomos lauktuvės smaližiams!
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
Video receptą rasite Alfo instagrame čia.
1–2 asm.
Gaminimo laikas: 15 min.
Šokoladiniams saldainiams pagaminti reikia:
85 g PERGALĖ juodojo šokolado
100 g NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“
½ pakelio GAIDELIS sausainių „Spanguolė“
½ pakelio GAIDELIS sausainių „Šokoladas“
½ pakelio GAIDELIS pusrytainių su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“
250–300 g šokoladinio kremo
1 stiklinės vandens
1 saujos šilauogių
2 šaukštų liofilizuotų juodųjų serbentų
ŽEMAITIJOS A2 pieno be laktozės (patiekimui)
Garų vonelėje ištirpinkite PERGALĖS juodąjį šokoladą su NATURLI ekologiškais tepiaisiais riebalais „Vegan block“. Išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite.
Į smulkintuvą sudėkite GAIDELIS sausainius „Spanguolė“, „Šokoladas“ ir pusrytainius su morkomis ir cinamonu „7 grūdai“. Susmulkinkite iki trupinių, dėkite šokoladinį kremą ir vėl gerai išmaišykite.
Pamirkykite rankas vandenyje. Paimkite gabaliuką sausainių masės ir į ją dėkite po vieną šilauogę. Formuokite rutuliukus.
Į kiekvieną sausainio rutuliuką įsmeikite medinį pagaliuką ir merkite į ištirpintą šokoladą. Sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Apibarstykite liofilizuotų juodųjų serbentų trupiniais ir palikite sustingti.
Šokoladinius saldainius ant pagaliuko skanaukite su ŽEMAITIJOS A2 pienu be laktozės.
PATARIMAS: Šiuos saldainius ant pagaliuko valgykite netrukus po to, kai išimsite iš šaldytuvo, sustingusius, o kai atšils, valgykite be pagaliuko.
Gardžių atradimų.