Šokoladiniai keksiukai su apelsinų džemu (Receptas)
- vmgonline
- 2021-12-04
- 1 min. skaitymo
Norisi skanaus, drėgno, šokolado pilni saldaus kąsnelio? Greitai pagaminamų, dailių, sodraus skonio šokoladinių keksiukų su apelsinų džemu receptas laukia jūsų. Grynas malonumas!

Šokoladiniams keksiukams su apelsinų džemu pagaminti reikia:
100 g DOMORI juodojo šokolado „Criollo Guasare“ 70 %
½ stiklinės VILNIAUS margarino „Kepiniams su sviestu“
¼ stiklinės pieno
½ stiklinės cukraus
1 kiaušinio
2 ½ stiklinės miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
½ stiklinės DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo
75 g DOMORI šokolado „Gianduja“ 32 % (su lazdynų riešutų pasta)
DOMORI juodąjį šokoladą „Criollo Guasare“ ištirpinkite su VILNIAUS margarinu „Kepiniams su sviestu“ ir išmaišykite iki vientisos masės.
Į šokolado masę supilkite pieną, sudėkite cukrų, įmuškite kiaušinį ir išmaišykite, sudėkite likusius sausus ingredientus ir išmaišykite iki vientisos tešlos masės.
Į skardą sudėkite keksiukų popierines formeles, pusę jų užpildykite tešla, kitą pusę užpildykite 2/3 tūrio. Ant tešlos dėkite po 1 šaukštą DEN GAMLE FABRIK apelsinų džemo ir paskirstykite likusią tešlą ant tų keksiukų, kurie nebuvo pilnai užpildyti.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje 180 °C temp. apie 15 min. Iškepus atvėsinkite.
2/3 kiekio DOMORI šokolado „Gianduja“ išlydykite ir užpilkite keksiukų viršų, likusį šokoladą užtarkuokite ant lydyto šokolado.
Video receptas:
Skanaus!