Kokios salotos labiausiai tinka vėsiajam metų laikui? Žinoma, sočios. Maistingos, jaukios, skaniai atrodančios. Išbandykite sočiąsias salotas su pupelėmis pagal Alfo receptą.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
4 asm.
Sočios salotoms su pupelėmis pagaminti reikia:
2 stiklinių skirtingų spalvų virtų arba konservuotų pupelių
1 vidutinio mėlynojo svogūno
1 saujos vyšninių pomidorų
1 vidutinio avokado
½ citrinos
200 g marinuotos skumbrės
8 šaukštų moliūgų aliejaus
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1. Į dubenį suberkite pupeles, smulkiai pjaustytą svogūną, į 2–4 dalis supjaustytus pomidorus, išskobtą ir supjaustytą avokadą, įspauskite citrinos sulčių ir įtarkuokite žievelės.
2. Dėkite gabaliukais plėšytą skumbrę, įberkite pipirų, druskos ir viską išmaišykite.
3. Į serviravimo indą dėkite salotas ir užpilkite moliūgų sėklų aliejaus ir skanaukite.
ALFO PATARIMAI:
· Skumbrę galite keisti tunu ar kita mėgstama žuvimi.
· Salotas galite paskaninti skrudintomis moliūgų sėklomis.
· Jeigu norite, kad salotos būtų sotesnės, į jas galite įdėti virtų kiaušinių.
Skanaus!