Slyvų ir vynuogių pyragas su cinamoniniais trupiniais skaniausias, kai valgomas ką tik ištrauktas iš orkaitės, su ledais. Bet tobulas ir atvėsęs, ir kitą dieną, ir pačiomis įvairiausiomis progomis. Saldžiarūgštis ir nostalgiškas.
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
8–10 asm.
Slyvų ir vynuogių pyragui su trupiniais pagaminti reikia:
Įdarui:
250 g slyvų (be kauliukų)
250 g besėklių vynuogių
50 g sviesto
1 šaukšto konjako
100 g cukraus
Trupiniams:
125 g kvietinių miltų
125 g rudojo cukraus
100 g sviesto
1 apelsino
1 šaukštelio vanilinio cukraus
žiupsnelio cinamono
žiupsnelio druskos
Pakaitinkite vynuoges ir slyvas su sviestu, cukrumi ir konjaku.
Trupiniams ištirpinkite sviestą ir sumaišykite su miltais, cukrumi, vanile, druska, cinamonu ir tarkuota apelsino žievele. Rankomis suformuokite trupinius.
Į kepimo formą sudėkite slyvų įdarą ir užberkite trupiniais.
Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Skanaus!