Vienas nesudėtingiausiai pagaminamų tortų. Įveikiamas net tiems, kurie nemėgsta gaminti. Kuo daugiau sluoksnių – tuo gražiau. Sluoksniuotos tešlos tortas su avietėmis ir citrinų kremų – imkite receptą, gaminkite ir lepinkite tuos, kuriuos mylite.

6-8 asm.
45 min gaminimas
30 min kepimas
Sluoksniuotos tešlos tortui pagaminti reikia:
400 g šaldytos sluoksniuotos tešlos su sviestu
1 kiaušinio (plakiniui)
300 ml plakamosios grietinėlės
80 g miltelinio cukraus
200 g aviečių
Citrinų kremui:
4 kiaušinių trynių
2 citrinų
100 g cukraus
100 g sviesto
1. Išspauskite citrinų sultis, nutarkuokite žievelę. Trynius sumaišykite su cukrumi, citrinų sultimis ir dviem šaukšteliais tarkuotos citrinų žievelės. Kaitinkite nustatę mažiausią kaitrą, kol masė sutirštės. Šiek tiek pravėsinkite ir sudėkite sviestą. Išmaišykite. Kremą dėkite į šaldytuvą 1–2 val.
2. Neatšildytus tešlos lakštus dėkite į skardą. Viename jų sausainių formele išspauskite norimus raštus, bet sausainių neišimkite, iškepę jie neiškris. Tai bus viršutinis lakštas, skirtas papuošti. Kiaušinio plakiniu galite patepti visą šį lakštą arba galite patepti tik išspaustas dalis ar tik aplink jas. Iškepus tešlai šios vietos išryškės. Kepkite sluoksniuotą tešlą iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 min., priklausomai nuo gabaliukų dydžio.
3. Išplakite grietinėlę su persijotu milteliniu cukrumi.
4. Torto lakštus pertepkite plakta grietinėle, sudėliokite avietes ir užpilkite citrinų kremo. Taip susluoksniuokite visus lakštus. Ant viršaus uždėkite jau paruoštą lakštą su išspaustais raštais. Lengvai prispauskite ir palaikykite apie 2–3 val. šaldytuve.
5. Šis tortas bus pjaustomas nelabai tvarkingai, tad būkite tam pasiruošę.
Gardžių atradimų.