Turite progą, bet nerandate dar neragauto, lengvai paruošiamo deserto recepto? O gal neturite progos, bet norisi deserto? Šios sluoksniuotos tešlos spurgytės išpildo visas sąlygas: jos yra ir proga, ir tobulas desertas bet kokiai progai. Pasimėgaukite patys, pavaišinkite kitus!
40 spurgyčių
Sluoksniuotos tešlos spurgytėms pagaminti reikia:
500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
Kiaušinio baltymo (patepti)
Miltelinio cukraus (pabarstyti)
TORRES NATUREO nealkoholinio vyno „Muscat“ (patiekti) (patiekti)
Kremui:
125 g sviesto
200 g saldinto sutirštinto pieno
250 ml grietinėlės
40 g kukurūzų krakmolo
1 didelio arba 2 mažų kiaušinių
30 ml brendžio arba likerio (citrinų, apelsinų)
1 citrinos
150 g grietinėlės sūrio „Philadelphia“
1. Kremui labai palengva ištirpinkite sviestą – jis neturi kunkuliuoti, o tik lėtai tirpti, į sviestą supilkite sutirštintą pieną ir grietinėlę, suberkite krakmolą, supilkite paplaktą kiaušinį ir nuolatos maišydami šluotele viską kaitinkite, nustatę mažiausią kaitrą, kol užvirs ir sutirštės – apie 6–7 min. Šioje vietoje reikalinga kantrybė, kad tinkamai susijungtų visi produktai. Kaitra turi būti mažiausia.
2. Nukaiskite. Supilkite citrinos sultis, brendį ir suberkite tarkuotą citrinos žievelę, perdėkite į kitą indą, uždenkite paviršių plėvele, taip, kad plėvelė visur liestųsi su kremu, ir įstatykite į ledukų vonią (jei jums reikia kremą paruošti labai greitai). Jei turite laiko, tuomet tiesiog gerai ataušinkite kremą. Kremas turi būti uždengtas, nes nuo sąlyčio su oru susidarys nereikalinga plėvelė.
3. Į visiškai atvėsintą kremą sudėkite grietinėlės sūrį, išmaišykite.
4. Šaldytą sluoksniuotą tešlą atšildykite, pakočiokite, kad būtų gana plona, ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
5. Šaukštą kremo aplipdykite sluoksniuotos tešlos gabaliukais, patepkite kiaušinio baltymu, dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite įkaitintoje 200 °C orkaitėje. Iškepusius išimkite ir ataušinkite ant grotelių.
6. Spurgytes apibarstykite milteliniu cukrumi.
7. Prie šių spurgų puikiai tiks taurė TORRES NATUREO nealkoholinio vyno „Muscat“ vyno.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Gardžių atradimų.