top of page

Sluoksniuotos tešlos pyragas su riešutais (Receptas)


Skanus, komfortiškas ir jaukus pyragas-greitukas, kuriam nesugaišite daug laiko, bet palepinsite visą komandą.


sluoksniuotostešlos pyragas
VMG nuotr.

8-10 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 30 min.


Sluoksniuotos tešlos pyragui su riešutais pagaminti reikia:

  • 500 g bemielės sluoksniuotos tešlos

  • 200 g graikinių riešutų

  • 100 g cukraus

  • ½ šaukštelio malto cinamono

  • ½ šaukštelio malto kardamono

  • 80 g sviesto

  • 100 g medaus

  • 1 citrinos sulčių

  • 1 trynio (patepti)

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C. Skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Ištirpinkite sviestą. Riešutus susmulkinkite trintuvu ir sumaišykite su cukrumi, kardamonu ir cinamonu.

3. Į skardą dėkite sluoksniuotos tešlos gabalą, teptuku gausiai patepkite sviestu, lygiu sluoksniu suberkite riešutus, bet taip, kad riešutai nesiektų kraštų – nuo krašto padarykite maždaug 1 cm tarpą. Pašlakstykite likusiu sviestu. Uždėkite likusią tešlą, lengvai prispauskite kraštelius, viršų patepkite kiaušinio plakiniu. Aštriu peiliu viršutiniame tešlos sluoksnyje įpjaukite rombus, bet ne iki galo.

4. Kepkite apie 30 min.

5. Medų ištirpinkite, supilkite citrinos sultis, sumaišykite. Skystu medumi užpilkite dar šiltą pyragą. Palikite kelioms valandoms, kad susigertų.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page