Greitai sutepamas tortas dideliam malonumui. Naminė obuolienė skaniai dera su šokoladiniu kremu ir maloniai sudrėkina sluoksniuotos tešlos lakštus. Puikus deserto pasirinkimas, kai norite gero rezultato, bet neturite daug laiko, o gal ir kantrybės.
8-10 asm.
Gaminimas 1 val. 20 min.
Sluoksniuotam tortui su obuoliais pagaminti reikia:
2 sviestinės sluoksniuotos tešlos lakštų (po 250 g)
400 g geros skanios obuolienės
Šokoladiniam kremui:
200 g juodojo šokolado
180 g minkšto sviesto
150 g miltelinio cukraus
400 g kreminio sūrelio („Philadelphia“ tipo)
1. Iškepkite 4–5 sviestinės sluoksniuotos tešlos lakštelius tortui. Atvėsinkite. Iš atraižų galite iškepti sausainių. Sluoksniuotos tešlos atraižų neminkykite, nes jos taps labai kietos.
2.Kremui šokoladą ištirpinkite ir atvėsinkite. Minkštą sviestą išplakite su persijotu milteliniu cukrumi iki purios šviesios masės. Supilkite šokoladą ir lengvai permaišykite. Mentele įmaišykite sūrį. Jis turi būti vienodos su sviestu temperatūros.
3. Palei lakštelio perimetrą užspauskite kremo, į vidurį dėkite obuolienės. Taip darykite su visais lakšteliais.
Gardžių atradimų.