Lengvai paruošiamas, nepaprastai gardžiai kvepiantis ir itin gundančios išvaizdos drėgnas keksas su bananais ir avietėmis sušildys kiekvieno jausmus, palepins skonio receptorius. Tinka įsidėti į maisto dėžutę vietoj priešpiečių ir tam atvejui, kai norėsis gardaus malonumo. Tiks ir prie kavos, ir prie arbatos, ir pieno arba kakavos. Skanaus.
JUMS TURĖTŲ PATIKTI:
Varškės keksui su bananais ir avietėmis pagaminti reikia:
Graikinio riešuto dydžio imbiero šaknies gabaliuko
200 g varškės
250–300 g kvietinių miltų
1 kupino šaukštelio kepimo miltelių
200 g sviesto
Džiūvėsėlių (pabarstyti)
200 g cukraus
5 kiaušinių
3 prinokusių bananų
200 g šviežių aviečių
Miltelinio cukraus (pabarstyti)
1. Nuluptą imbierą sutarkuokite ir sumaišykite su varške. Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais.
2. Kepimo formą patepkite sviestu arba aliejumi ir pabarstykite džiūvėsėliais.
3. Minkštą sviestą suplakite su cukrumi iki vientisos masės.
4. Po vieną muškite kiaušinius ir plakite toliau. Į šią masę po truputį dėkite dalį persijotų miltų ir maišykite.
5. Sudėkite varškę su imbieru, permaišykite ir suberkite likusius miltus.
6. Į paruoštą formą sukrėskite pusę tešlos, o ant jos – 1,5 į šešias dalis sulaužytus bananus ir pusę aviečių.
7. Uždėkite likusią tešlą, sudėliokite likusius bananus ir avietes.
8. Kepkite įkaitintoje iki 185 °C orkaitėje 45–50 min. Patikrinkite, ar iškepęs keksas, mediniu iešmeliu. Ištraukite, aušinkite 10–15 min. formoje, o po to išimkite iš formos.
9. Pabarstykite milteliniu cukrumi.
ALFO PATARIMAI:
· Nepamirškite pasijoti miltų puriems kepiniams.
· Nesuberkite visų miltų iš karto, pažiūrėkite pagal tešlos konsistenciją – gali būti, kad tų paskutinių 50 g nebereikės.
· Geriau naudokite šviežias uogas, nes nuo šaldytų keksas gali neiškepti tose vietose, kur bus uogos.
· Galite naudoti ir šilauoges, ir juoduosius serbentus.
· Bananus naudokite labai prinokusius.
· Tikrindami, ar iškepęs keksas, turėkite omenyje, kad iešmelis gali patekti į bananą, tad pabandykite įsmeigti ten, kur banano nėra.
Skanaus!