Drėgnas, pilnas šokolado ir skonių: šis bananų ir morkų pyragas bus įrašytas į šeimos receptų knygą.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
6–8 asm.
Morkų ir bananų pyragui su šokolado įdaru pagaminti reikia:
250 g trintų ar smulkiai tarkuotų AUGA morkų
3 kiaušinių
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukšto cinamono
⅓ citrinos žievelės
120 g BORGES alyvuogių aliejaus „Extra Light“
2 šaukštelių kepimo miltelių
200 g miltų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
1 saujos džiovintų abrikosų (nebūtina)
2 NESPRESSO espreso kavos puodelių
1 didelio banano
50 g šokolado
1. Į dubenį įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir plakikliu viską išplakite. Suberkite cinamoną, įtarkuokite citrinos žievelės. Įpilkite aliejaus, viską išplakite.
2. Suberkite kepimo miltelius ir po truputį, plakdami, berkite miltus. Įberkite druskos ir išmaišykite.
3. Abrikosus supjaustykite.
4. Į tešlą supilkite kavą, išmaišykite. Dėkite morkas ir abrikosus, viską išmaišykite.
5. Tešlą supilkite į norimą formą. Ant viršaus išdėliokite pjaustytą bananą ir gabaliukais laužytą šokoladą. Šokoladą paslėpkite uždengę tešla, banano dengti nereikia. Kepkite orkaitėje 180 °C temp. su karšto oro apipūtimo funkcija apie 45 min.
ALFO PATARIMAI:
· Į pyragą galite berti Jūsų mėgstamus prieskonius: gvazdikėlius, cinamoną, meduolių prieskonius.
· Jei mėgstate rūgščiau, į pyrago tešlą galite įspausti citrinos sulčių.
· Jei norite šlapesnio pyrago, galite biskvitą sulaistyti spaustomis apelsinų sultimis.
Skanaus!