Aplodismentų vertas greitai pagaminamas drėgnas obuolių sūrio pyragas. Mėgaukitės juo namuose, neškite lauktuvių eidami į svečius: labai gardus!
Video receptą žiūrėkite čia
JUMS TURĖTŲ PATIKTI:
5–6 asm.
Gaminimo laikas: apie 1 val.
Greitams obuolių sūrio pyragui pagaminti reikia:
1 pakelio GAIDELIS sausainių „Kondensuotas“
100 g išlydyto VILNIUS margarino „Kepiniams“
2 obuolių
170 g GUBERNIJOS tamsios duonos giros
2 šaukštų DANSUKKER cukraus „Farinas“
300 ml TINGINIO PANTIS nealkoholinio obuolių sidro
2 cinamono lazdelių
Keleto žvaigždinių anyžių
500 g maskarponės sūrio
1 kiaušinio
1 šaukštelio vanilės esencijos
1. GAIDELIS sausainius „Kondensuotas“ susmulkinkite ZYLE smulkintuvu. Įmaišykite išlydytą VILNIUS margariną „Kepiniams“.
2. Sausainių masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite orkaitėje įkaitintoje iki 180 °C temp. apie 10 min.
3. Obuolius supjaustykite nedideliais kubeliais.
4. GUBERNIJOS tamsią duonos girą kartu su DANSUKKER cukrumi „Farinas“ kaitinkite, kol gausite tirštą sirupą.
5. TINGINIO PANTIS nealkoholinį obuolių sidrą supilkite į ZYLE keptuvę, sudėkite prieskonius ir virkite apie 5 min. Sudėkite smulkintus obuolius ir patroškinkite apie 1–2 min.
6. Maskarponės sūrį gerai išmaišykite su kiaušiniu ir vanilės esencija. Supilkite giros sirupą.
7. Ant iškepto sausainių pagrindo sudėkite maskarponės sūrio kremą, patroškintus obuolius ir kepkite orkaitėje 150 °C temp. apie 40 min. be vėjelio.
Skanaus.