Drėgnas, pilnas uogų ir gausus šokolado – šokoladinis pyragas su slyvomis, kuriam tiesiog nesugebėsite atsispirti.
#Alfodidysisšou ir video receptą žiūrėkite čia
Šokoladiniam pyragui su slyvomis iškepti reikia:
Tešlai:
110 g sviesto
90 g DANSUKKER cukraus miltelių
200 g miltų
30 g kakavos
1 kiaušinio trynio
2 šaukštų TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens
KOTANYI druskos
Pyragui:
1 kg slyvų
1 vanilės ankšties
2 šaukštų sviesto
2 cinamono lazdelių
2 anyžiaus žvaigždžių
4–5 gvazdikėlių
Nykščio dydžio imbiero šaknies
2 šaukštų DANSUKKER cukraus
4 šaukštų TICHĖ natūralaus negazuoto mineralinio vandens
50 g romo
1 šaukštelio cinamono
1 citrinos
100 g PERGALĖ pieninio šokolado
3 šaukštų PAULUNS javainių su lazdynų riešutų kremu ir migdolais
Ingredientus skirtus tešlai, kartu su DANSUKKER cukraus milteliais, KOTANYI druska ir TICHĖ natūraliu negazuotu mineraliniu vandeniu, sudėkite į virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki tešlos masės. Gautą tešlą suformuokite ir uždengę padėkite į šaldytuvą 2–3 valandoms, kad sustingtų.
Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, vanilės ankštį perpjaukite pusiau ir išimkite sėklytes.
Sviestą išlydykite keptuvėje, sudėkite cinamono lazdeles, anyžius ir gvazdikėlius, pakepus 2–3 min. sudėkite smulkintą imbierą, DANSUKKER cukrų, supilkite TICHĖ natūralų negazuotą mineralinį vandenį, sudėkite vanilę ir jos sėklas, troškinkite 2–3 min.
Sudėkite slyvas, apkepkite iš abiejų pusių po 2 minutes, supilkite romą, užberkite cinamono, užtarkuokite citrinos žievelės. Jei mėgstate šokoladą, galite įdėti PERGALĖ pieninio šokolado. Viršų padenkite iškočiota tešla, užberkite PAULUNS javainių su lazdynų riešutų kremu ir migdolais, kepkite įkaitintoje orkaitėje 20–25 minutes.
Iškepus pyragą užberkite cukraus milteliais ir patiekite su ledais.
Skanaus!