Pasigaminti naminį paštetą nėra sudėtinga ir gana greita, o valgyti pačių pasigamintą – šimtąkart skaniau nei pirktinį.
Triušienos paštetą patiekite su traškiu skrebučiu: suvalgys net ir nevalgiukai. Dar geriau – leiskite jiems patiems (ir nevalgiukams, ir svečiams) jį susitepti. Pagardinkite aviečių uogiene.
8 asm.
Gaminimas – 20 min.
Troškinimas (virimas) – 40 min.
Triušienos paštetui pagaminti reikia:
200 g šviežios triušienos kumpelių mėsos
Druskos
Šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1 svogūno
1 morkos
50 g lydyto sviesto
½ šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
3–4 šakelės čiobrelio
500 g šviežių triušių kepenėlių
100 ml grietinėlės
50 g sviesto užpilti ant viršaus
Šviežią triušienos kumpelių mėsą supjaustykite stambiais gabaliukais, suberkite druską, pipirus ir sumaišykite.
Supjaustykite svogūnus ir morkas.
Troškintuve pakepkite daržoves su lydytu sviestu. Kai svogūnai taps permatomi, sudėkite mėsą į troškintuvą ir kepkite pamaišydami, nustatę nedidelę kaitrą. Įdėkite čiobrelio, suberkite muskato riešutus. Troškinkite apie 20 min, tada sudėkite šviežias triušio kepenėles ir troškinkite dar apie 15 min. Supilkite grietinėlę, užvirinkite ir nugarinkite iki pusės tūrio.
Kai mėsa atauš, sudėkite ją į trintuvo indą ir viską sutrinkite iki glotnios masės. Pagal klasikinį gaminimo būdą masę reikėtų pertrinti per smulkų sietelį, bet šita opcija tebūnie pasirinkimas. Sudėkite į formelę, išlyginkite paviršių ir užpilkite ištirpintu sviestu.
Patiekite atšaldytą.
Gardžių atradimų.