2 asm.
Gaminimas 25 min.
Reikia:
150 g miltų
Žiupsnelio druskos
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
½ šaukštelio cinamono
1 kiaušinio
150 ml rūgpienio arba kefyro
50 ml aliejaus
120–150 g uogų (galima naudoti ir šaldytas)
Aliejaus kepti
1 šaukšto cukraus
1 šaukštelio kepimo miltelių
1. Į didelį dubenį supilkite rūgpienį, aliejų, įmuškite kiaušinį, pasūdykite, suberkite cukrų ir viską sumaišykite.
2. Suberkite kartu su kepimo milteliais ir cinamonu persijotus miltus. Išmaišykite. Tešla turi būti gana tiršta.
3. Palikite tešlą pastovėti apie pusvalandį. Suberkite uogas.
4. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus. Kepkite sklindžius nustatę vidutinę ar kiek mažesnę kaitrą.
5. Dėkite tešlą šaukštu ir kepkite stebėdami: jei labai pradės skrusti, sumažinkite kaitrą. Apkepkite iš abiejų pusių. Sklindžius išimkite ant popierinių rankšluosčių.
Skanaus!