Drėgnas, keliasluoksnis, skirtingų tekstūrų pyragas dovanoja ypatingą pasimėgavimo patirtį. Obuolių ir varškės duetas pyragų receptuose visada pasiteisina. Patikėkite, kartosite.
8 asm.
Gaminimas 20 min.
Kepimas 50 min.
Varškės pyragui su obuoliais iškepti reikia:
Pagrindui:
100 g sviesto
80 g cukraus miltelių
100 g miltų
Varškės masei:
500 g varškės kepiniams
100 g cukraus
„Panevėžio Plius“
2 kiaušiniai
2 šaukštelia vanilinio cukraus su natūralia vanile
40 g kukurūzų krakmolo
2–3 obuoliai
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas cukranendrių cukraus
1. Sviestą sukapokite kartu su cukraus milteliais ir miltais iki smulkių kruopelyčių. Suberkite jas į 22–24 cm skersmens apvalią formą ir gerai suspauskite.
2.Kepkite įkaitintoje iki 180 °C orkaitėje 15 min.
3.Obuolius supjaustykite kubeliais, pakaitinkite keptuvėje su sviestu ir cukranendrių cukrumi, kol truputį suminkštės.
4.Varškę sumaišykite su kiaušiniais, vaniliniu cukrumi su natūralia vanile ir krakmolu. Ant pakepto pagrindo sukrėskite obuolius, o ant viršaus – varškės masę. Kepkite 60 min.
įkaitintoje iki 150 °C orkaitėje.
Skanaus!