top of page

Skanu ir gražu: kukulių iešmeliai su gražgarsčių ir saulėgrąžų pesto padažu


kukuliai ant iešmelio, mėsos kukuliai, pesto padažas, užkandis, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


4 asm

Gaminimo laikas 15 min

Kepimo laikas 7-10 min


Reikia:

  • 1 šaukštelis medaus

  • 1 šaukštas negrūdėtų garstyčių

  • 1 šaukštas aliejaus

  • 1 šaukštas citrinų sulčių

Pesto padažui paruošti:

  • 50 g gražgarsčių

  • 50 g saulėgrąžų

  • ½ skiltelės česnakų

  • 30 g kietojo sūrio

  • 100 ml aliejaus

  • ½ citrinos sulčių

  • druskos

  1. Medų, garstyčias, aliejų ir citrinų sultis sumaišykite, šiame mišinyje pavoliokite kukulius, suverkite ant iešmelių ir pašildykite orkaitėje.

  2. Saulėgrąžas užmerkite vandenyje ir palaikykite pusvalandį. Nukoškite.

  3. Gražgarstes, saulėgrąžas, česnakus ir sūrį susmulkinkite smulkintuvu.

  4. Įpilkite citrinos sulčių, supilkite aliejų, įberkite druskos ir viską gerai sumaišykite.

  5. Kukulių iešmelius patiekite su salotų lapeliais ir gražgarsčių pesto padažu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page