Šis slyvų uogienės receptas lyg iš geriausias uogienės virimo tradicijas turinčių namų slaptų užrašų. Kartą išvirę kitąmet virsite vėl.
Vanile kvepianti slyvų uogienė su traškiomis migdolų riekelėmis tikrai taps šeimos mėgstamiausia.
Virti 10 min.
Slyvų uogienei išvirti reikia:
100 g migdolų riekelių
1 kg slyvų
500 g DANSUKKER cukraus uogienėms
2 šaukštų vanilinio cukraus su natūralia vanile.
1. Migdolų riekeles paskrudinkite keptuvėje.
2. Išimkite slyvų kauliukus. Slyvas sudėkite į puodą, užberkite DANSUKKER cukraus uogienėms, vanilinio cukraus su natūralia vanile ir užvirinkite. Suberkite migdolų riekeles.
3. Po užvirimo virkite 10 min.
4. Nukelkite nuo viryklės ir nugriebkite putas. Ataušinkite. Supilkite į šiltus sterilius stiklainius. Uždarykite. Laikykite vėsioje vietoje.
Skanaus!