top of page

Skanioji ir jaukioji obuolių duona


Obuolių duona, receptai, kepiniai, vmgonline.lt, Alfas Ivanauskas

6–8 porcijoms


Reikia:

  • 3 kiaušinių

  • 120 g DAN SUKKER cukraus „Farino“

  • 200 g sviesto

  • 170 g miltų

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 2 didelių obuolių

  • 1 šaukšto cinamono

  • druskos

  1. Iki purios masės išsukite sviestą. Įberkite truputį druskos. Į išsuktą sviestą muškite po kiaušinį, pilkite po trečdalį cukraus. Sukite iki vientisos purios masės.

  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir prasijokite.

  3. Į masę įmaišykite miltus, suberkite cinamoną.

  4. Nulupkite obuolius. Vieną obuolį sutarkuokite stambia tarka ir įmaišykite į tešlą. Antrą obuolį supjaustykite skiltelėmis.

  5. Kekso formą išklokite kepimo popieriumi. Sudėkite dalį tešlos, keletą obuolių skiltelių, tešlos, obuolių skiltelių ir vėl tešlos.

  6. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 1 val.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page