Kartais rytą pradėti ne lengvu kokteiliu, o kuo nors, kas suteiktų didesnį sotumo jausmą. Būtent tokią skanią ir sočią dienos pradžią garantuos šilkinis omletas su lašiša, avokadų-kivių kremu ir žaliaisiais žirneliais.
1–2 asm.
Šilkiniam omletui su lašiša ir avokadų kremu pagaminti reikia:
3 kiaušinių
2 šaukštų grietinėlės
1 šaukšto tarkuoto fermentinio sūrio
25 g sviesto
1 didelio avokado
1 sunokusio kivio
šlakelio citrinos sulčių
60 g rūkytos lašišos
50 g žalių žirnelių
50g šviežių žalumynų (gražgarsčių, špinatų)
1 šaukšto smulkiai pjaustytų šviežių mėtų
druskos, juodųjų pipirų
Kiaušinius išplakite su sūriu, grietinėle ir žiupsneliu pipirų.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir supilkite kiaušinių plakinį, pagardinkite druska ir kepkite, kol gražiai apskrus.
Tuo metu nulupkite ir smulkiai supjaustykite kivį.
Avokadą perpjaukite pusiau, išimkite kauliuką. Šaukštu išskobkite minkštimą ir sutrinkite šakute. Sumaišykite su pjaustytu kiviu, citrinos sultimis ir žiupsneliu druskos.
Iškepusį omletą atsargiai perkelkite į lėkštę, užtepkite avokadų-kivių kremo, sudėkite lašišos gabaliukus, žirnelius bei žalumynus ir perlenkite pusiau.
Skanaus!