Norite lengvo garnyro ar skanaus užkandžio? Jeigu mėgstate pievagrybius, būtinai išsikepkite sojų padažo marinate su kalendra, svogūnų laiškais ir česnaku pamarinuotų pievagrybių.
Pagal šį receptą marinuotus grybus tinka kepti ir keptuvėje, ir grilyje.
Laidą #Alfasvienasnamuose žiūrėkite čia
2 asm.
Keptiems pievagrybiams reikia:
200 g ekologiškų AUGA Grill pievagrybių
1 saujos kalendrų
Keleto svogūnų laiškų
2 šaukštų baltojo vyno acto
1 česnako skiltelės
2 šaukštų KIKKOMAN sojų padažo
1 šaukštelio DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
1 šaukšto juodųjų sezamų sėklų
4–5 šaukštų alyvuogių aliejaus
Žiupsnelio juodųjų pipirų
AUGA ekologiškus Grill pievagrybius apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir įmasažuokite juos rankomis.
Į smulkintuvą dėkite kalendras, pasmulkintus svogūnų laiškus, česnaką, baltojo vyno actą, KIKKOMAN sojų padažo ir viską sutrinkite. Tada įberkite DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“, sezamų sėklų, juodųjų pipirų ir viską išmaišykite šaukštu.
Pievagrybius dėkite ant grilio keptuvės ar grilio. Kepkite maždaug 8 minutes. Jie bus iškepę, kai iš jų pradės tekėti skystis, neperkepkite jų.
Ant iškepusių pievagrybių užpilkite padažą ir išmaišykite. Uždenkite folija ir palaikykite porą minučių, kad marinatas kuo geriau įsigertų į karštus pievagrybius.
ALFO PATARIMAI:
· Jei grybus kepsite ant iešmelių, naudokite ne apvalius, o plokščius, taip jie nesivartys ant iešmų ir geriau iškeps. Grybų kepimui labai tinka suveriamos grotelės.
· Jei grybus kepate kaip garnyrą, reikėtų nepamiršti, kad pirmiausia reikėtų kepti mėsą, tik tada kepti grybus, nes jie iškepa greičiau nei mėsa.
Skanaus!