Kaip išvirti skaniausius tradicinius cepelinus su mėsa? Virtų ir žalių bulvių tarkių cepelinų receptas.
6 asm.
Gaminimas 30 min.
Tradiciniams cepelinams reikia:
1,5 kg bulvių
3 svogūnų
0,5 kg virtų bulvių
žiupsnelio druskos
šlakelio citrinos sulčių
Įdarui:
500 gramų faršo
1 svogūnas
šiek tiek druskos
šiek tiek grūstų juodųjų pipirų
1. Bulves ir svogūnus nulupkite ir sutarkuokite bulvių tarka.
2. Nupilkite skystį per marlę į dubenėlį, kad bulvių ir svogūnų masė būtų sausoka, bet ne išdžiūvusi.
3. Dubenėlį su skysčiu palikite pastovėti 15 min. ir nupilkite nuo viršaus vandenį. Nusistovėjusi krakmolą sumaišykite su nusunktomis bulvėmis.
4. Sutrinkite virtas bulves ir sumaišykite su tarkuotomis bulvėmis ir svogūnais. Pagardinkite druska.
5. Kad tarkis netamsėtų, įspauskite šlakelį citrinos sulčių ir viską permaišykite. Taip tarkį išsaugosite šviesų iki kitos dienos.
Skanaus!