Šie keksiukai nuostabiai tinka visur: ir pusryčiams, ir gimimo dienos vaišių stalui, ir į iškylą. Rūgščius serbentus galima keisti kitomis mėgstamomis uogomis (mėlynėmis, avietėmis, šilauogėmis).
12 vnt.
Serbentų keksiukams pagaminti reikia:
120 g sviesto
150 g DANSUKKER cukraus miltelių
50 g citrinų marmelado
2 kiaušinių
125 ml natūralaus jogurto 3–4 proc. rieb.
120 g a. r. kvietinių miltų
100 g kukurūzų miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
180 g juodųjų serbentų
180 g raudonųjų serbentų
Žiupsnelio druskos
Sudėkite popierinius „sijonėlius“ į keksiukų formeles.
Minkštą sviestą suplakite kartu su DANSUKKER cukraus milteliais bei citrinų marmeladu.
Nuolat maišydami pilkite paplaktus kiaušinius, supilkite jogurtą, išmaišykite.
Persijokite kvietinius ir kukurūzų miltus, kepimo miltelius ir druską. Suberkite juos į sviesto mišinį. Lėtais sukimais maišykite iki vientisos masės, bet stenkitės ilgai nemaišyti. Tada įmaišykite serbentus.
Užpildykite formeles tešla, kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Prieš patiekdami apibarstykite cukraus milteliais.
Skanaus!