Skaniausia, žinoma, virti vasarą iš šviežutėlių, bet puikiai tinka ir šaldytos. Vaikystės skonio saldi sriuba su makaronais, kuri skani ir šalta, ir šilta. Lengvas receptas, tobulas patiekalas.
4 asm
Gaminimas 15 min
Virimas 10 min
750 ml vandens
500 g vyšnių
30 ml citrinų sulčių
2 šaukštai juodųjų serbentų džemo
80 g cukraus
200 g makaronų su kiaušiniais
Druskos
1. Išimkite vyšnių kauliukus. Kol kas neišmeskite.
2. Džemą išmaišykite su vandeniu, perkoškite. Užvirinkite vandenį su džemu, įberkite cukraus, supilkite citrinų sultis ir sudėkite vyšnias, vėl užvirinkite ir virkite 3–4 min. Pabaigoje į sietelį sudėkite vyšnių kauliukus ir dar 2–3 min. pavirkite.
3. Sriubą atšaldykite.
4. Atskirai išvirkite makaronus. Patiekite sriubą su makaronais
Skanaus!