top of page

Skandinaviška kokybė už kainą, kuri nekanda

Vaikštant po Rygos senamiestį kviečiame užsukti į restoraną „Muusu. Esate teisūs, jei jūsų ausiai šis žodis atrodo labai atpažįstamas – išvertus iš latvių kalbos jis reiškia „Mūsų ir puikiai atspindi tą emociją, kurią šis restoranas skleidžia.

Iš pirmo žvilgsnio – griežtas skandinaviškas stilius, tačiau viduje jaučiatės kaip namuose. Patys restorano atstovai juokiasi, kad, atsisėdus ant jų sofų, laikas skriete skrieja.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Šiame restorane svarbi kiekviena detalė, o cituojant restorano atstovus: „Garbiname grožį ir komfortą. Nuo savęs dar pridėtume, kad ir aptarnavimo kokybė čia išsiskiria, bet tikriausiai tai patenka po ta komforto sąvoka – juk prie į restoraną atėjusio žmogaus emocijų daugiausia prisideda aptarnavimas ir, žinoma, maistas. O jis – dar viena sritis, kuria restoranas drąsiai didžiuojasi. Čia dirba vienas geriausių šefų Rygoje – Kasparas Jansonas, kaupęs patirtį geriausiuose pasaulio restoranuose, tarp jų – ir danų „Nomoje.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Restorane galite išbandyti europietišką virtuvę, kurią papildo interpretacijos su sezoniniais produktais.

„Vertiname viską, kas šviežia ir vietinės kilmės, – sako šefas.

Užsukite vėlyvųjų pusryčių, verslo pietų ar vakarienės su draugais – skirtingomis progomis restorane „Muusu jausitės vienodai gerai. Ieškantys ekonominio varianto turėtų užsukti pietų – 3 patiekalų meniu išbandysite vos už 10 Eur.

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Kainos

Užkandžiai: 8–11 Eur

Pagrindiniai patiekalai: 14–24 Eur

Desertai: 7–14 Eur

Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Valerijos Stonytės nuotr.

Valerijos Stonytės nuotr.


Daugiau skanių vietų, kurias verta aplankyti Baltijos šalyse, rasite knygoje „99 Places of Taste in the Baltics“. Nežinantiems primename, kad trečius metus iš eilės geriausiu pasaulyje pripažinto VMG kulinarinio žurnalo leidėjai inicijavo išskirtinį projektą – pristatyti Baltijos šalių gastronominį pasaulį, apie kurį iki šiol plačiuoju mastu buvo mažai žinoma. To rezultatu tapo VMG kulinariniuose apdovanojimuose pristatyta knyga, kurioje parengti reportažai iš 99 skaniausių vietų Baltijos šalyse, tarp kurių – geriausi ir įdomiausi restoranai, barai, kavinės. Kiekvienai šaliai atstovauja 33 vietos. Knyga parengta anglų kalba.


Naujausi įrašai

bottom of page