VMGonline.lt „Facebook“ paskyroje klausėme jūsų: kaip mėgstate valgyti šaltibarščius?
Atsakymų sulaukėme daug ir įvairių – įtikinote, kad vienintelio būdo ruošti šaltibarščiams nėra. Štai kai kuriems skaniausi šaltibarščiai yra be burokėlių, o kitiems – su krevetėmis ar natūraliu jogurtu.
Dalijamės jūsų šaltibarščių receptais, nuotraukomis ir idėjomis:
Indre Indre: „1 l kefyro (geriausia „Vilkyškių“), 0,5 stiklainio marinuotų burokėlių su skysčiu (būtina, kad būtų juose acto rūgšties, nes kitaip per saldūs, jei, pvz., vien su obuolių sultimis), 2 valg. š. vandens, 3 trumpavaisiai agurkai, 2 kietai virti kiaušiniai, krapų, svogūnų laiškų, truputis druskos. Būtinai su virtomis bulvėmis su krapais. :-)“
Odeta Jackyte Kudopcenke: „Gaminu šaltibarščius įvairiai, bandau visokius variantus. Mano šeimoj priimtina į šaltibarščius įpilti šalto virinto vandens (labai skanu), o vyro mama naudoja tik kefyrą ir būna tiršti šaltibarščiai. Kartą viešėdama pas ją gaminau šaltibarščius, kur pilamas vanduo, tai nevalgė ji ir kreivai žiūrėjo į šį reikalą.“
Nina Balinskienė: „Vietoje kefyro kartais naudojame geriamąjį natūralų jogurtą arba airaną, įdedu prieskonių, įpilu mineralinio vandens.“
Kristina Molotke: „Pagal Beatos N. receptą – su mineraliniu „Vytautas“.
Nomeda Jakušaitė: „Kartais šaltibarščiams naudoju visiškai neįtikėtiną ingredientą – sultinio kubelį (taip taip, neįtikėtina 🙂 ). Radau kažkada šį receptą garsiajame supermamų forume. :-)“
JustePuste Makaruste: „Šaltibarščiai su virtais burokėliais ir citrina. :-)“

JustePuste Makaruste: „Šaltibarščiai su avokadu ir be burokėlių. :-)“

Simona Kogler: „Balti šaltibarščiai, be burokėlių – patys skaniausi!“
Laura Baumanaite-Alioniene: „Tradiciškai.“

Raminta Raminta: „Gaminu su natūraliu jogurtu, pjaustytais (taip skaniau nei tarkuoti) virtais burokėliais, agurkais, kiaušiniais. Krapai, švieži svogūnų laiškai, druska, cukrus, pipirai ir actas.“
Justė Paškevičienė: „Gaminu šaltibarščius taip: supjaustau agurką, svogūnų laiškus, kiaušinius, krapus, įdedu burokėlius arba marinuotas rūgštynes, tuomet viską išmaišau ir dedu į du atskirus indelius. Savajame pilu pieną, kaip visuomet, kai valgydavau vaikystėje, ir parūgštinu šlakeliu acto arba citrinos rūgštimi, o vyro indelį užpildau kefyru. 🙂 Mūsų šeimoje dar yra mėgstančių į pačius šaltibarščius (tuos su pienu) įsidėti iš karto ir pjaustytą šaltą virtą bulvę, užuot ją patiekus šalia.“
Forest Fuse: „Su žiedeliais. :-)“

Neringa SoJa: „Šaltibarščiai iš agurkų ir kefyro…“
