Toks tas pereinamasis sezonas, kai norisi visko: ir blynelių, ir šaltibarščių, ir salotų, ir pyragų.
Viską ir gaminame!
Tokius šaltibarščius norėsis ragauti vėl ir vėl! Šaltibarščiai su krevetėmis – šių metų Alfo atradimas ir kol kas – visiškas favoritas. Krevetės čia tobulai tinka, todėl labai rekomenduojame kuo greičiau išbandyti, paragauti ir vaišinti visus šaltibarščių mėgėjus. Labai gali būti, kad tai bus artėjančios vasaros gastro grojaraščio „pagrindinė daina“!
Kas nemėgsta lietinių blynelių su vaisių, uogų, varškės ar nesaldžiu įdaru? Kaip iškepti plonus, bet elastingus ir neplyštančius lietinius?
Šį ir panašius klausimus laidoje KULINARINIS MELO DETEKTORIUS Alfas uždavė Kauno kolegijos lektorei, maisto technologei Ingai Pupelienei-Nikštutei. Atsakymus ir tobulų lietinių receptą rasite čia.
Galima sakyti, kad tai legendinis, ikoniškas pyragas. Lengvai pagaminamas apverstas obuolių ir rabarbarų pyragas su rozmarinais yra tas, kurio prašoma antro, trečio, ketvirto gabalėlio. Todėl kepkite iškart du ir pasiruoškite dalintis receptu. Su ledais išvis pasaka!
Cezario salotų receptas – ieškomiausias receptas ever.
Jau tapo skani tradicija, kad kasmet Alfas pristato naują Cezario salotų interpretaciją. Šio sezono naujas ingredientas – pakeptos obuolio skiltelės. Pabandykite, kad įsitikintumėte, kaip tai skanu. Receptą rasite čia.
Tabulė yra maistingos ir sočios salotos, kilusios iš Vidurio Rytų regiono. Šiame recepte skaniai dera braškės, bolivinės balandos ir keptuvėje kepti triušienos gabalėliai. Gaivu, sotu, gražu, lengva pagaminti.
Gardžių atradimų.