Skaitomiausiųjų #top5: Velykų sviesto spurgos ir saldaus stalo karaliai
- eglerace
- prieš 2 dienas
- 1 min. skaitymo
Ruošiamės Velykoms. Daugiau receptų rasite VELYKŲ PERLIUKAI laidose ir receptų rubrikoje čia.

Mielinio varškės pyrago-gražuolio receptas Velykų stalui. Kvepiantis, minkštas ir gardus. Tokio pyrago gabaliukas tiks ir pusryčiams, ir svečių lauknešėliui. Juk taip malonu gauti dovanų.
Lengvas receptas.

Nustebinkite savo svečius patiekdami šį pagardą neįprastai – pagaminkite sviesto rutuliukus su kvapniu prieskoninių žolelių ir džiovintų pomidorų įdaru. Apibarstytos stambia druska ir citrinos žievele sviesto spurgytės atrodys gundančiai, aromatingas įdaras dovanos tikro pavasario jausmą, o jūsų kūrybiškumas sulauks ovacijų.

Jeigu iš viso šaltų užkandžių asortimento reikėtų pasirinkti vieną, įdomu, ką rinktumėtės? Kažkodėl beveik neabejojame, kad įdaryti kiaušiniai būtų vienas populiariausių pasirinkimų, nes: a) labai lengva pagaminti; b) patogu valgyti; c) tobulai tinka maisto likučiams sunaudoti; ir – svarbiausia – d) galima prikurti įvairiausių skonių variacijų.
Šįkart dalinamės receptu, kuriame labai gardžiai dera aštri čioriso dešra, parūkyta paukštiena, ančiuviai, kaparėliai ir petražolės.

Visi dievina naminius maltinukus, o daržovių „patalas“ – puiki alternatyva bulvių košei. Gal ir ne šventinis patiekalas, tačiau pietūs, kaip pagaminsite šiuos maltinukus bus tikra šventė.

Ieškote dovanos? Padovanokite Alfo Ivanausko naujienlaiškio prenumeratą. Praktiška ir įkvepianti dovana.
Kiekvieną mėnesį burtų keliu išrinksime vieną prenumeratorių, kuriam dovanosime asmeninį prisijungimą prie kulinarinio Alfo kurso „99 kulinariniai triukai“ (vertė – 99 Eur).
Kiekvieną penktadienį į el. pašto dėžutę atkeliaus nauji receptai, kurie paįvairins valgiaraštį ir kasdienybei suteiks naujų skonių.
Visos naujienos, geriausi pasiūlymai ir dovanos prenumeratorius pasiekia pirmuosius.