top of page

Skaitomiausiųjų #top5: Velykų sviesto spurgos ir saldaus stalo karaliai

Ruošiamės Velykoms. Daugiau receptų rasite VELYKŲ PERLIUKAI laidose ir receptų rubrikoje čia.

alfo receptai
VMG nuotr.

Mielinio varškės pyrago-gražuolio receptas Velykų stalui. Kvepiantis, minkštas ir gardus. Tokio pyrago gabaliukas tiks ir pusryčiams, ir svečių lauknešėliui. Juk taip malonu gauti dovanų.

Lengvas receptas.

mielinis pyragas_Alfo  receptas
VMG nuotr.

Nustebinkite savo svečius patiekdami šį pagardą neįprastai – pagaminkite sviesto rutuliukus su kvapniu prieskoninių žolelių ir džiovintų pomidorų įdaru. Apibarstytos stambia druska ir citrinos žievele sviesto spurgytės atrodys gundančiai, aromatingas įdaras dovanos tikro pavasario jausmą, o jūsų kūrybiškumas sulauks ovacijų. 

sviesto spurgos su įdaru_Alfo receptas
VMG nuotr.

Jeigu iš viso šaltų užkandžių asortimento reikėtų pasirinkti vieną, įdomu, ką rinktumėtės? Kažkodėl beveik neabejojame, kad įdaryti kiaušiniai būtų vienas populiariausių pasirinkimų, nes: a) labai lengva pagaminti; b) patogu valgyti; c) tobulai tinka maisto likučiams sunaudoti; ir – svarbiausia – d) galima prikurti įvairiausių skonių variacijų. 

Šįkart dalinamės receptu, kuriame labai gardžiai dera aštri čioriso dešra, parūkyta paukštiena, ančiuviai, kaparėliai ir petražolės. 

VMG nuotr.
VMG nuotr.

Visi dievina naminius maltinukus, o daržovių „patalas“ – puiki alternatyva bulvių košei. Gal ir ne šventinis patiekalas, tačiau pietūs, kaip pagaminsite šiuos maltinukus bus tikra šventė.


 

Ieškote dovanos? Padovanokite Alfo Ivanausko naujienlaiškio prenumeratą. Praktiška ir įkvepianti dovana.

  • Kiekvieną mėnesį burtų keliu išrinksime vieną prenumeratorių, kuriam dovanosime asmeninį prisijungimą prie kulinarinio Alfo kurso „99 kulinariniai triukai“ (vertė – 99 Eur).  

  • Kiekvieną penktadienį į el. pašto dėžutę atkeliaus nauji receptai, kurie paįvairins valgiaraštį ir kasdienybei suteiks naujų skonių.  

  • Visos naujienos, geriausi pasiūlymai ir dovanos prenumeratorius pasiekia pirmuosius.



 

bottom of page