Sveiki sulaukę vasaros. Atverkite jai namų duris, langus, savo akis ir širdis. Šiluma, šviesą ir gėris triumfuos. Gražaus savaitgalio!
Ką labiausiai skaitėte šią savaitę?
Šią savaitę startavo pirmoji vasaros sezono Alfo laida #AlfasMieste, kuri sugriovė mitą, jog šakočiui iškepti reikalingas sunkus ir daug priemonių reikalaujantis procesas. Dabar kiekvienas galėsite jį lengvai pasigaminti savo namuose tiesiog ant grilio. Receptas čia, o vasaros laidos čia.
Vasara – piknikų ir sumuštinių sezonas, tačiau maisto laikymui netinkamos oro sąlygos – drėgmė, šiluma, saulės kaitra – dažnai sugadina jų kokybę. Netinkamai pakuojant ir gaminant sumuštinius duona sudrėksta, sumuštiniai praranda savo išvaizdą ir skonį ir labai dažnai, deja, yra išmetami net neparagauti. Čia Alfas pataria, ką daryti, kad taip nenutiktų.
Pirmadienį laidoje „Alfas vienas namuose“, beje, paskutinėje prieš vasaros atostogas, Alfas ruošė apetitą žadinančius ir labai greitai paruošiamus vasariškus patiekalus: dešrainį su baklažanais, vasaros suktinukus, nekeptą rabarbarų želė ir varškės kremo pyragą, kavos ir ledų desertą ir naminį žaliosios arbatos limonadą.
Kartais sunku apsispręsti, kokio patiekalo norisi: sriubos ar salotų, pusryčių sluoksniuočio ar deserto. Tokiems atvejams ir yra kuriamos patiekalų-transformerių receptūros. Alfas atskleidė, kaip burokėlius panaudoti net dviems skirtingiems patiekalams: salotoms arba šaltibarščiams. Receptas čia.
Vasara ne tik šaltų sriubų, bet ir knygų skaitymo sezonas. Ką daryti su knygomis, kurių jau niekas neskaito? Tinkamai rūšiuoti. Plačiau čia.
Iki skanaus!