top of page

Skaitomiausiųjų #top5: nauja virtuali kalėdinių receptų knyga jau pasirodė!

Ką gaminome šią savaitę? Be jokios abejonės, ruošėmės šventėms!

„Raudonkepuris” – taip vadinasi nauja Alfo Ivanausko šventinių receptų knyga ir tai yra jau penkta kalėdinė dovana kultinio virtuvės šefo gerbėjams, jo kulinarinių laidų žiūrovams ir knygų skaitytojams. Knygoje rasite daugybę tradicinių ir dar niekada neragautų receptų visos žiemos šventėms.

Garsusis „Vitello tonnato“ yra populiarus itališkas „apetaizeris“, šaltas užkandis, kurio pagrindiniai ingredientai – labai plonai pjaustyta veršiena gardžiame tuno padaže. Alfas šį elegantišką užkandį interpretavo savaip ir kviečia išbandyti jį sumuštinio su triušiena amplua. 

Tegul vaišių stalas būna išradingas! 

sumuštinis su tunu_Alfo receptas
VMG nuotr.

Jeigu kasmet pagalvojate, kaip jauku būtų Kūčioms iškepti naminių kūčiukų, bet dėl įvairiausių priežasčių nerandate tam laiko (o gal stabdo įsitikinimas, kad tai ilgas ir teplus procesas), tai šis receptas yra kaip tik jums, nes nerasti laiko žaibiškai greitai pagaminamiems naminiams kepiniams yra tiesiog neįmanoma. Naujas Alfo receptas yra čia.

greiti kūčiukai_Alfo  receptas
VMG nuotr.

Ar šiemet ant Kalėdų stalo bus baltos mišrainės? 

Būtinai, nes kokios gi šventės be baltos mišrainės? Nors, tiesą pasakius, šis Alfo receptas yra toks, kad sunku pasakyti, ar tai balta mišrainė su silke ar silkė su balta mišraine, tačiau faktas – skonių derinys yra toks, kad atsivalgyti beveik neįmanoma. 

balta mišrainė_Alfo receptas
VMG nuotr.

Aguonų pienas, kūčiukai su aguonomis... Akivaizdu, kad kaip ir Kalėdinė eglė, taip ir juodi aguonų grūdeliai yra savotiškas Kūčių ir viso kalėdinio laikotarpio simbolis. Atrinkome skanių saldžių kepinių su aguonomis receptus ir tikimės, kad išsirinksite, kuo paskaninti savo vaišių stalą. 5 receptai laukia čia.

kepiniai su aguonomis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page