Viskas, ko norime rudenį, gali iškepti orkaitė. Obuolių ir moliūgų pyragai, kugelis, daržovių apkepai ir t.t. Orkaitės skleidžiama šiluma ir iš jos prasprūstantys aromatai leidžia užsimiršti arba galvoti apie tai, kas gražiausia.
Geriausi receptai rudens sezonui jūsų visada laukia portale #vmgonline.
Ką labiausiai skaitėte šią savaitę?
1. Pasmalsavome, kokius obuolių pyragus garsieji virtuvės šefai kepa namuose sau ir artimiausiems žmonėms. Paslaptimis ir receptais, kuriuos iki šiol žinojo tik jų namų orkaitės, sutiko pasidalinti geriausių restoranų Lietuvoje, „Monai” ir „MOMO grill“, įkūrėjęs ir vyriausias šefas Vytautas Samavičius, daugelio tarptautinių kulinarinių konkursų laureatė ir nugalėtoja, buvusi garsiausių Lietuvos restoranų virtuvės šefė, kulinarinių knygų bendraautorė Honorata Lyndo ir gurmanas, keliautojas, knygų bei kulinarinių laidų autorius Alfas Ivanauskas. Receptus rasite čia.
2. Bananai ir kiaušiniai? Kartu ši pora skamba keistai, tačiau tik pagalvokite apie įvairius pyragus – be to, tokią kombinaciją galima puikiai išnaudoti ir pusryčiams. Receptą, kaip suderinti bananus su kiaušiniais, rasite čia.
3. Jeigu manote, kad tradiciniai bulvių patiekalai nustebinti nebegali, būtinai išbandykite legendinį skystą kugelį. Receptas yra čia.
4. Jeigu turite obuolių sulčių, turite ir skaniausio naminio limonado. Viskas, ko reikės, tai gazuoto mineralinio vandens. Laidos #Alfasvienasnamuose receptas, kuris keliaus iš kartos į kartą, yra čia.
5. Moliūgų ir cinamono draugystė – šviesi ir įsimintina. Toks gardus prisiminimas daugeliui sukelia norą dar kartą pajausti ją realybėje. Rekomenduojame moliūgų vaflių su cinamoniniais ledais receptą.
Iki skanaus!