top of page

Skaitomiausiųjų #top5: keptas viščiukas, apelsinų tinginys ir fetos padažas

Mes po truputį jau ruošiamės šventėms ir gaminame patiekalus, tinkančius ir kasdienai, ir šventei, pavyzdžiui, Velykoms.

alfo receptai_velykos
VMG nuotr.

Nuo ko pradedate planuoti Velykų vaišes? Užkandžių, o gal užtepėlių margučiams? Kepsnio, o gal mielinio pyrago? Kad ir kokie yra jūsų šventiniai įpročiai, šį nerealaus skonio (ir grožio!) traškų, bet kartu švelnų ir kreminį varškės tinginį su apelsinais, tradicinės velykinės „paschos“ pusbrolį, į saldaus stalo repertuarą įtraukite jau dabar. 

varškės tinginys_alfo receptas
VMG nuotr.

Marinuota silkė yra klasikinis patiekalas, mėgstamas dėl savo aštriai gaivaus skonio. Šią silkę rekomenduojame patiekti su grietine, sumaišyta su actu.  100–150 g grietinės sumaišykite su 25–30 ml baltojo vyno acto. Tinka ir šventei, ir kasdienai.

marinuota silke_Alfo receptas
VMG nuotr.

Keptas viščiukas visada asocijuojasi su švente namuose, net jeigu tai tik vakarienė. Išbandykite receptą iš garsiojo Gordono Ramzio repertuaro. Avinžirnių ir žolelių įdaras suteikia patiekalui sotumo, ypatingos tekstūros ir aromato. Skanaus.

keptas viščiukas_alfo receptas
VMG nuotr.

Pasigaminti naminį fetos padažą, kuris yra be galo maloniai kremiškas, sūraus ir gaivus skonio, visiškai nesudėtinga ir tikrai verta, nes jis puikiai dera ir su salotomis, ir su kepsniais, ir prie kiaušinių patiekalų, skanus ir su šaltais, ir su karštais patiekalais. Feta suteikia padažui pikantišką skonį, o jogurtas ar grietinė prideda švelnumo bei kreminės tekstūros.

VMG nuotr.
VMG nuotr.

 

Ieškote dovanos? Padovanokite Alfo Ivanausko naujienlaiškio prenumeratą. Praktiška ir įkvepianti dovana.

  • Kiekvieną mėnesį burtų keliu išrinksime vieną prenumeratorių, kuriam dovanosime asmeninį prisijungimą prie kulinarinio Alfo kurso „99 kulinariniai triukai“ (vertė – 99 Eur).  

  • Kiekvieną penktadienį į el. pašto dėžutę atkeliaus nauji receptai, kurie paįvairins valgiaraštį ir kasdienybei suteiks naujų skonių.  

  • Visos naujienos, geriausi pasiūlymai ir dovanos prenumeratorius pasiekia pirmuosius.


 

 
 
bottom of page