Skaitomiausiųjų #top5: keptas viščiukas, apelsinų tinginys ir fetos padažas
- eglerace
- prieš 1 dieną
- 1 min. skaitymo
Mes po truputį jau ruošiamės šventėms ir gaminame patiekalus, tinkančius ir kasdienai, ir šventei, pavyzdžiui, Velykoms.

Nuo ko pradedate planuoti Velykų vaišes? Užkandžių, o gal užtepėlių margučiams? Kepsnio, o gal mielinio pyrago? Kad ir kokie yra jūsų šventiniai įpročiai, šį nerealaus skonio (ir grožio!) traškų, bet kartu švelnų ir kreminį varškės tinginį su apelsinais, tradicinės velykinės „paschos“ pusbrolį, į saldaus stalo repertuarą įtraukite jau dabar.

Marinuota silkė yra klasikinis patiekalas, mėgstamas dėl savo aštriai gaivaus skonio. Šią silkę rekomenduojame patiekti su grietine, sumaišyta su actu. 100–150 g grietinės sumaišykite su 25–30 ml baltojo vyno acto. Tinka ir šventei, ir kasdienai.

Keptas viščiukas visada asocijuojasi su švente namuose, net jeigu tai tik vakarienė. Išbandykite receptą iš garsiojo Gordono Ramzio repertuaro. Avinžirnių ir žolelių įdaras suteikia patiekalui sotumo, ypatingos tekstūros ir aromato. Skanaus.

Pasigaminti naminį fetos padažą, kuris yra be galo maloniai kremiškas, sūraus ir gaivus skonio, visiškai nesudėtinga ir tikrai verta, nes jis puikiai dera ir su salotomis, ir su kepsniais, ir prie kiaušinių patiekalų, skanus ir su šaltais, ir su karštais patiekalais. Feta suteikia padažui pikantišką skonį, o jogurtas ar grietinė prideda švelnumo bei kreminės tekstūros.

Ieškote dovanos? Padovanokite Alfo Ivanausko naujienlaiškio prenumeratą. Praktiška ir įkvepianti dovana.
Kiekvieną mėnesį burtų keliu išrinksime vieną prenumeratorių, kuriam dovanosime asmeninį prisijungimą prie kulinarinio Alfo kurso „99 kulinariniai triukai“ (vertė – 99 Eur).
Kiekvieną penktadienį į el. pašto dėžutę atkeliaus nauji receptai, kurie paįvairins valgiaraštį ir kasdienybei suteiks naujų skonių.
Visos naujienos, geriausi pasiūlymai ir dovanos prenumeratorius pasiekia pirmuosius.