Ko reikia vasaros valgiaraščiui? Gerų užkandžių, kažko gaivaus ir greitai pagaminamų, minią pasotinti galinčių vieno puodo ar vienos skardos patiekalų. Kaip tik tai ir gaminome visą savaitę.
Kad ir ką sakytumėte, šventė be keptos duonos ir padažo yra mažesnė šventė nei su kepta duona ir padažu. Pagal šį Alfo receptą keptos nostalgiškosios duonos lazdelės, pamirkytos į naują – garantuotai dar neragautą – padažą pakerės kiekvieną. Net jeigu jau turėjote savo mėgstamą keptos duonos ir padažo duetą, šis bus mėgstamesnis 🙂
Glotnučiai ir gaivina, ir pasotina, ir palepina skoniais. Labai greitai ir lengvai pagaminamas gėrimas-desertas, kuris patinka visiems ir visada. Glotnučio su šilauogėmis receptas čia.
Greitai ir paprastai paruošiamas daržovių pilnas ir sotus patiekalas pietums arba vakarienei. Skaniausias ką tik iškeptas ir atvėsintas, tačiau tina neštis į žygius, darbą ir visur, kur nešatės savo maisto dėžutę.
Sezonas prasideda!
Raugti ar marinuoti visuomet rinkitės tik šviežius agurkus. Kelias dienas nuskinti ir šaldytuve pragulėję agurkai nebus skanūs nei marinuoti, nei rauginti. Nepamirškite jų ir itin švariai nuplauti. Labai geras receptas laukia čia.
Jau žinote, kad arbūzą skanu patiekti su bulviniais blynais, gardinti juo įvairiausias salotas, grilinti, gaminti gaspačą, rauginti arbūzo žieveles, o nuo šiol dar ir marinuosite jį česnako ir prieskoninių žolelių marinate, kad vėliau patiektumėte su feta! Gardu patiekti prie šaltų mėsos, žuvies patiekalų, traškučių, patiekti prie mėgstamų gėrimų.
Paprasta gaminti, labai netikėta, vasariška ir labai gardu. Nustebinkite save ir svečius. Beje, prieš patiekdami stiklainėlį atsargiai pakratykite, kad marinatas “pakiltų” nuo stiklainio dugno. Receptas čia.
Gardžių atradimų.