Tikra vasara ir lauke, ir lėkštėse. Ką gaminome ir valgėme šią savaitę?
Uogų pilni, sultingi, bet kartu ir gundančiai trapūs – tokie pyragai visada geidžiami ir pageidaujami, tačiau vasara – jų ypatingas sezonas, nes jie yra lengvai pagaminami, visada pavykstantys ir kvepiantys šviežutėlėmis uogomis.
Dar šiandien išbandykite šį – laaabai uogišką ir sultingą. Puikus prie kavos, arbatos ar pieno stiklinės. Patiekite su mėgstamais ledais. Tai geriausias vasaros desertas!
Nors citrina niekaip nesusijusi su lietuviška vasara ir yra, galima sakyti, demisezoninis vaisius, tačiau gaivios jos rūgštelės mes labiausiai ilgimės vasarą. Citrinų šerbetas, citrinų limonadas, jūrų gėrybės, patiektos su citrinos griežinėliu, citrinų kremas – visa tai yra apie lengvą, saulėtą, gaivią vasarą.
Alfas kviečia išbandyti receptą-transformerį – labai universalų citrinų kremą arba… įdarytas citrinas! Palepins skoniais, kvapais ir vaizdais papuoš kiekvieną susibūrimą, vakarėlį ar šventę.
Cukinijų ir alyvuogių pyragas su pomidorais gali būti tituluojamas vasaros nesaldžių pyragų karaliumi, nes jis visas yra apie vasarą: ir išvaizda, ir skoniu!
Patiekite dar šiltą.
Rikota (it. ricotta ) yra itališkas išrūgų sūris, pagamintas iš avių, karvių, ožkų pieno išrūgų, likusių gaminant kitus sūrius. Tai puikus produktas, iš kurio ir su kuriuo galima labai išradingai sukurti daug skanių patiekalų. Receptai laukia čia.
Gardžių atradimų.