top of page

Skaidri grybų sriuba su šilauogėmis (Receptas)

Grybais kvepiantys namai, kai virsite šią sriubą, pažadins apetitą akimirksniu. Skaidri įvairių miško grybų sriuba, pagardinta Alfo mėgstamomis šilauogėmis, pamalonins ir namiškių, ir svečių gomurius. Greitai, paprasta pagaminti ir labai gardu.

Alfo receptas_grybų sriuba su šilauogėmis
Alfo Ivanausko nuotr.

4 asm.


Skaidriai grybų sriubai su šilauogėmis pagaminti reikia:

  • 1 vidutinės morkos

  • ⅔ vidutinės cukinijos

  • 1 vidutinio svogūno

  • 300–400 g voveraičių ir miško grybų

  • 5–6 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto saldžios grietinėlės sviesto

  • Žiupsnelio ketverių pipirų mišinio

  • 1 skiltelės česnako

  • Keleto čiobrelio šakelių

  • 100 ml nealkoholinio baltojo vaisių ir (ar) uogų vyno

  • 200 g konservuotų raudonųjų pupelių

  • 750 ml natūralaus daržovių sultinio

  • 1 saujos šilauogių

  • Keleto krapų šakelių

  • juodos duonos (patiekimui)

1. Morką, cukiniją ir svogūną supjaustykite kubeliais.

2. Didesnes voveraites perpjaukite per pusę.

3. Į keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus ir įkaitinkite. Tada dėkite grybus ir kepinkite ant aukštos kaitros apie keletą min.

4. Suberkite svogūnus, dėkite saldžios grietinėlės sviesto ir berkite ketverių pipirų mišinio, viską išmaišykite ir baigiant kepinti įtarkuokite česnako bei dėkite čiobrelio. Šiek tiek pakepinkite maišydami.

5. Į kitą keptuvę pilkite alyvuogių aliejaus, įkaitinkite. Dėkite morkas ir jas kepinkite. Tada pilkite

nealkoholinio baltojo vaisių ir (ar) uogų vyno ir šiek tiek nugarinkite. Sudėkite pupeles ir pakaitinkite.

6. Į pasiruoštą puodą supilkite natūralų daržovių sultinį, dėkite apkeptus grybus ir

morkas su pupelėmis. Šiek tiek pavirkite, kad atsiskleistų dar daugiau grybų skonio.

7. Virimo pabaigoje suberkite cukiniją, kai pradės burbuliuoti išjunkite (nepervirkite cukinijos).

8. Pilstykite sriubą į dubenėlius, dėkite apie 7–8 šilauoges į vieną indelį, berkite pipirų, papuoškite krapais.

9. Patiekite su juoda duona.


PATARIMAI

1. Galite rinktis savo mėgstamą natūralų sultinį.

2. Rekomenduoju valgyti sriubą su šaukštu grietinės, kuri suteiks rūgštelės ir subalansuos finalinį skonį.


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page