top of page

Šiurpnakčio meniu: voriukai iš valgomo plastilino, užkandis „Ryklio dantys", limonadas „Uogų kraujas"

Turbūt niekas kitas taip nelaukia Helovyno kaip vaikai. Jiems rūpi, kokiais drabužiais, kokiais valgiais šiurpinsis patys ir šiurpins draugus. Alfas ir Kakė Makė turi tikrai labai gerą pasiūlymą – padėti vaikams pasigaminti dar niekur neragautų, nematytų Helovyno patiekalų: iš valgomo plastilino nulipdytų voriukų, kramtomų ryklio dantų ir … tiršto uogų kraujo. 

helovyno meniu vaikams: valgomas plastilinas, ryklio dantys ir uogų kraujas
VMG nuotr.

 

ŠIURPŪS VORIUKAI IŠ VALGOMO PLASTILINO

Jiems pagaminti reikia:

  • GAIDELIS pusrytainių su vanile

  • Varškės kremo

  • TALER traškučių su kokosais

  • Medaus

  • ŽALIA GIRIA negazuoto vandens „Kakė Makė“

  • Mėgstamų uogų (pasirinktinai):

  • Braškių

  • Šilauogių

  • Gervuogių

  • Aviečių


  1. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite GAIDELIS pusrytainius su vanile ir sutrinkite iki smulkių trupinių. 

  2. Ant trupinių sudėkite varškės kremą (nedėkite daug, kad nebūtų per skysta) ir vėl viską trinkite. Kol susidarys plastilino gabaliukas. 

  3. Iš pagaminto plastilino ant TALER traškučių su kokosais lipdykite mažus voriukus ar kitus norimus gyvūnėlius. 

  4. Pasirinktas uogas supjaustykite ir papuoškite vorą (dėliokite aplink jį). 

  5. Į trintuvo indą sudėkite avietes, medų ir įpilkite šiek tiek vandens. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu – taip paruošite netikro kraujo. 

  6. Šalia voro pritaškykite avietinio „kraujo“. 


voriukai iš valgomo plastilino_alfo receptas
VMG nuotr.

 

HELOVYNO UŽKANDIS „RYKLIO DANTYS“

Užkandžiui pagaminti reikia:

  • KAKĖ MAKĖ varškėtukų   

  • Lukštentų migdolų

  • Avietinio „kraujo“


  1. Varškėtukus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 7 min. 

  2. Į varškėtukus įsmeikite po migdolą. 

  3. Į lėkštę pilkite avietinio „kraujo“ ir dėliokite „ryklio dantis“.


VMG nuotr.

 

LIMONADAS „UOGŲ KRAUJAS“

Limonadui pagaminti reikia:

  • ŽALIA GIRIA negazuoto vandens „Kakė Makė“

  • Avietinio kraujo


  1. Į buteliuką įpilkite paruošto avietinio kraujo ir gerai suplakite.  


    uogų kraujas_Allfo receptas
    VMG nuotr.

 

Laidą KAKĖS MAKĖS RESTORANAS ir video receptą žiūrėkite čia

 

Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page