Turbūt niekas kitas taip nelaukia Helovyno kaip vaikai. Jiems rūpi, kokiais drabužiais, kokiais valgiais šiurpinsis patys ir šiurpins draugus. Alfas ir Kakė Makė turi tikrai labai gerą pasiūlymą – padėti vaikams pasigaminti dar niekur neragautų, nematytų Helovyno patiekalų: iš valgomo plastilino nulipdytų voriukų, kramtomų ryklio dantų ir … tiršto uogų kraujo.
ŠIURPŪS VORIUKAI IŠ VALGOMO PLASTILINO
Jiems pagaminti reikia:
GAIDELIS pusrytainių su vanile
Varškės kremo
TALER traškučių su kokosais
Medaus
ŽALIA GIRIA negazuoto vandens „Kakė Makė“
Mėgstamų uogų (pasirinktinai):
Braškių
Šilauogių
Gervuogių
Aviečių
Į elektrinį smulkintuvą sudėkite GAIDELIS pusrytainius su vanile ir sutrinkite iki smulkių trupinių.
Ant trupinių sudėkite varškės kremą (nedėkite daug, kad nebūtų per skysta) ir vėl viską trinkite. Kol susidarys plastilino gabaliukas.
Iš pagaminto plastilino ant TALER traškučių su kokosais lipdykite mažus voriukus ar kitus norimus gyvūnėlius.
Pasirinktas uogas supjaustykite ir papuoškite vorą (dėliokite aplink jį).
Į trintuvo indą sudėkite avietes, medų ir įpilkite šiek tiek vandens. Viską sutrinkite elektriniu trintuvu – taip paruošite netikro kraujo.
Šalia voro pritaškykite avietinio „kraujo“.
HELOVYNO UŽKANDIS „RYKLIO DANTYS“
Užkandžiui pagaminti reikia:
KAKĖ MAKĖ varškėtukų
Lukštentų migdolų
Avietinio „kraujo“
Varškėtukus sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepkite įkaitintoje 180 °C orkaitėje apie 7 min.
Į varškėtukus įsmeikite po migdolą.
Į lėkštę pilkite avietinio „kraujo“ ir dėliokite „ryklio dantis“.
LIMONADAS „UOGŲ KRAUJAS“
Limonadui pagaminti reikia:
ŽALIA GIRIA negazuoto vandens „Kakė Makė“
Avietinio kraujo
Į buteliuką įpilkite paruošto avietinio kraujo ir gerai suplakite.
Laidą KAKĖS MAKĖS RESTORANAS ir video receptą žiūrėkite čia
Gardžių atradimų.