Šokoladainiams (brownie) sunku atsispirti, o versijai su avietėmis – dar sunkiau.
Šokoladainiui pagaminti reikia:
3 pakelių kokybiško šokolado
200 g sviesto
4 kiaušinių
200 g cukraus
120 g miltų
100 g šviežių aviečių
1 pakelio šokolado su prieskoniais
100 g aviečių tyrės
šlakelio aliejaus
Ištirpinkite šokoladą su sviestu.
Išplakite kiaušinius.
Atvėsusį šokoladą supilkite į kiaušinių plakinį.
Maišydami įberkite cukrų ir miltus.
Ištepkite keksiukų formeles aliejumi.
Supilkite „brownie“ masę į formeles.
Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje 15 min.
Kai iškeps, išimkite iš formelių.
Ištirpinkite šokoladą su prieskoniais, sumaišykite su aviečių tyre.
Užtepkite glajų ant pyragaičių.
Pagal pageidavimą puoškite uogomis ir milteliniu cukrumi.
Gardžių atradimų.