Šiltos obuolių ir burokėlių salotos, kurias gaminti labai paprasta. Net susimąstyti nereikia. Bet kas susimąsto prieš įsimylėdamas?
4 asm.
Gaminimas 10 min.
Kepimas 10 min.
Obuolių ir burokėlių salotoms pagaminti reikia:
4 vid. dydžio orkaitėje kepti burokėliai*
2 obuoliai
4–6 nedidelės keptos morkos*
50 g rudojo cukraus
50 ml balzaminio acto
50 ml aliejaus
Druskos
½ šaukštelio džiovinto rozmarino
1 šaukštelis džiovinto čiobrelio
Burokėlius supjaustykite skiltelėmis, morkas – riekelėmis arba perpus, priklausomai nuo dydžio. Obuolius supjaustykite storokomis skiltelėmis.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite burokėlius, supilkite balzaminį actą, suberkite cukrų ir džiovintas žoleles. Kepkite, kol cukrus išsilydys. Sudėkite morkas ir obuolius, pašildykite kartu. Patiekite su žaliosiomis salotomis.
*Šioms salotoms galima naudoti ir virtus burokėlius bei morkas, bet su keptais orkaitėje bus skaniau. Tam, kad iškeptumėte burokėlius arba morkas orkaitėje, jų nelupkite, tik kruopščiai nuplaukite ir šlapius įvyniokite į aliuminio foliją. Dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą. Ar iškepę burokėliai ir morkos, galite patikrinti mediniu iešmeliu. Racionaliau bus, jei burokėlius ir morkas kepsite su kitu patiekalu, gaminamu orkaitėje. Iškepusius ataušinkite ir nulupkite.
Skanaus!