Kopūstai ir morkos – geri kompanionai visuose deriniuose. Nuo tradicinių, vadinamųjų mokyklinių salotų, kurių paslaptis slepiasi už septynių užraktų iki trumpai keptų šiltų salotų. Lengvas šiltų salotų receptas.
4 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 20 min.
Orkaitės t-ra 200 °C
Salotoms pagaminti reikia:
250 g jaunų morkyčių
1 vid. dydžio kopūsto gūžės (rinkitės nekietą, purią gūžę)
100 g moliūgų sėklų
Žiupsnelio druskos
Aliejaus (kepti)
Padažui:
1 kupino šaukšto tahinio pastos
150 g graikiško jogurto
½ citrinos sulčių
1 šaukštelio KOTANYI ciberžolės
2 šaukštų smulkintų prieskoninių žolelių
Žiupsnelio druskos
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.
2. Į kepimo skardą sudėkite supjaustytą skiltelėmis kopūstą ir morkas. Pašlakstykite aliejumi, pasūdykite. Kepkite apie 20 min.
3. Padažui sumaišykite visus ingredientus.
4. Moliūgų sėklas susmulkinkite.
5. Patiekite daržoves su padažu ir moliūgų sėklomis.
Skanaus!