top of page

Šiltos kopūstų ir morkų salotos (Receptas)

Kopūstai ir morkos – geri kompanionai visuose deriniuose. Nuo tradicinių, vadinamųjų mokyklinių salotų, kurių paslaptis slepiasi už septynių užraktų iki trumpai keptų šiltų salotų. Lengvas šiltų salotų receptas.

šiltos kopūstų ir morkų salotos, vmgonline receptas
VMG nuotr.

4 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 200 °C


Salotoms pagaminti reikia:

  • 250 g jaunų morkyčių

  • 1 vid. dydžio kopūsto gūžės (rinkitės nekietą, purią gūžę)

  • 100 g moliūgų sėklų

  • Žiupsnelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

Padažui:

  • 1 kupino šaukšto tahinio pastos

  • 150 g graikiško jogurto

  • ½ citrinos sulčių

  • 1 šaukštelio KOTANYI ciberžolės

  • 2 šaukštų smulkintų prieskoninių žolelių

  • Žiupsnelio druskos

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C.

2. Į kepimo skardą sudėkite supjaustytą skiltelėmis kopūstą ir morkas. Pašlakstykite aliejumi, pasūdykite. Kepkite apie 20 min.

3. Padažui sumaišykite visus ingredientus.

4. Moliūgų sėklas susmulkinkite.

5. Patiekite daržoves su padažu ir moliūgų sėklomis.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page