18 bandelių.
Bandelės su kopūstais ir mocarela pagaminti reikia:
500 g miltų
200 ml pieno
20 g šviežių mielių
25 g cukraus
3 kiaušinių
80 g labai minkšto sviesto
Žiupsnelio druskos
100 g mocarelos
Keleto mėgstamų prieskoninių žolelių šakelių
20 g miltų užpilkite 100 ml verdančio pieno, greitai išmaišykite ir atvėsinkite. Būtinai uždenkite, nes kitaip tešla sudžius.
Mieles ištrinkite su pašildytu iki 35 °C temp. pienu, šaukštu cukraus ir dviem šaukštais miltų. Palaikykite apie 20 min. šiltoje vietoje, kol suaktyvės mielės.
Į mielių tirpalą įmuškite 2 kiaušinius, sudėkite užplikytą tešlą ir paplakite, tada nuolat maišydami, o vėliau minkydami, berkite miltus. Tešla turi būti glotni.
Į gautą tešlą po šaukštą dėkite minkštą sviestą ir jį įminkykite. Kitą sviesto porciją dėkite tik tada, kai bus įminkyta prieš tai buvusi.
Kai bus įminkytas visas sviestas, suformuokite rutulį, palikite jį didesniame dubenyje, uždenkite aliejumi patepta plėvele ir palikite šaldytuve per naktį.
Ryte suformuokite apvalias bandeles ir jas palikite kildintis šiltoje vietoje. Bandelės turi padvigubinti savo apimtį.
Prieš kepdami patepkite bandeles kiaušinio plakiniu. Taip pat galite apibarstyti mėgstamais pabarstais.
Kepkite 190 °C temp. orkaitėje apie 25 min.
Dar šiltas bandeles perpjaukite pusiau, įdėkite šilto kopūstų-grybų įdaro ir ant viršaus uždėkite šviežios mocarelos. Puoškite prieskoninėmis žolelėmis.
Kopūstų ir grybų įdarui pagaminti reikia:
500 g šaldytų miško grybų
2 vidutinių svogūnų
500 g baltagūžio kopūsto
1 šaukštelio džiovinto mairūno
Žiupsnelio cukraus
Šlakelio aliejaus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų pipirų
Grybus atšildykite ir supjaustykite smulkiai, sudėkite į keptuvę ir pakepkite, kol gražiai apskrus. Atidėkite.
Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais ir kepkite, kol jų tūris sumažės dvigubai.
Kopūstus supjaustykite ir pakepinkite kartu su svogūnais. Kai kopūstai suminkštės, sudėkite grybus, įberkite druskos, pipirų, mairūno, cukraus. Viską dar pakepkite 5–7 min.
Gardžių atradimų.