Šiltų ir sočių salotų su baklažanais, bulvytėmis, feta ir spelta receptas, kurį įvertins kiekvienas paragavęs šio patiekalo. Subalansuota žiemos sezonui, bet skaniai valgoma visus metus!
Geriausias laikas yra dabar! Kodėl? Rinkis augalinį maistą ir sužinok – www.choosenow.eu
JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:
4 asm.
Gaminimo laikas: 50 min.
Salotoms pagaminti reikia:
300 g mažų bulvyčių
2 vidutinės baklažanų
1 nedidelės cukinijos
2 saldžiųjų paprikų
1 vidutinio svogūno
2–3 šaukštų aliejaus
2 šaukštelių prieskonių „šarena sol“
250 ml virtų speltos grūdų
½ citrinos sulčių
150 g fetos
PATIEKTI:
Mėgstamų prieskoninių žolelių
1. Bulvyčių neskuskite – tiesiog gerai nuplaukite, sudėkite į puodą ir apvirkite. Didesnes galite perpjauti.
2. Likusias daržoves gana stambiai supjaustykite, užberkite prieskonių, druskos. Sudėkite į kepimo formelę, apšlakstykite aliejumi ir kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 5–7 min., kol suminkštės.
3. Daržoves išimkite, sudėkite bulvytes, apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 4–5 min.
4. Suberkite speltos grūdus, pakaitinkite ir viską sumaišykite.
5. Sudėliokite lėkštėje daržovių ir kruopų mišinį, pašlakstykite citrinos sultimis, patrupinkite fetos ir uždėkite prieskoninių žolelių.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Skanaus!