2 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 30 min.
Reikia:
2 raudonųjų svogūnų
Aliejaus (kepti)
30 g rudojo cukraus
50 ml balzaminio acto
6–8 minkštų džiovintų slyvų
1 obuolio
2 silkių filė
Žiupsnelio druskos
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, kepkite kartu su aliejumi ir cukrumi, kol suminkštės. Supilkite balzaminį actą ir išgarinkite. Lengvai pasūdykite.
2. Slyvas smulkiai supjaustykite, taip pat supjaustykite ir obuolį, silkę sukapokite.
3. Visus ingredientus sluoksniuokite pramaišiui kulinariniame žiede. Pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Šviežia skrudinta duona čia puikiai tiks.