top of page

Silkės tartaras su karamelizuotais svogūnais ir džiovintomis slyvomis


Silkės tartaras su karamelizuotais svogūnais
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


2 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 30 min.


Reikia:

  • 2 raudonųjų svogūnų

  • Aliejaus (kepti)

  • 30 g rudojo cukraus

  • 50 ml balzaminio acto

  • 6–8 minkštų džiovintų slyvų

  • 1 obuolio

  • 2 silkių filė

  • Žiupsnelio druskos

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

1. Svogūnus supjaustykite plonais šiaudeliais, kepkite kartu su aliejumi ir cukrumi, kol suminkštės. Supilkite balzaminį actą ir išgarinkite. Lengvai pasūdykite.

2. Slyvas smulkiai supjaustykite, taip pat supjaustykite ir obuolį, silkę sukapokite.

3. Visus ingredientus sluoksniuokite pramaišiui kulinariniame žiede. Pabarstykite šviežiai grūstais juodaisiais pipirais. Šviežia skrudinta duona čia puikiai tiks.

Naujausi įrašai

bottom of page