Alfas dalinasi patarimais, kaip pasigaminti burnoje tirpstančius plaktus kiaušinius... sumuštiniui.
Video receptą rasite čia
Šilkiniams plaktiems kiaušiniams pagaminti reikia:
2 riekelių VILNIAUS DUONA „Toste“ ruginės sumuštinių duonos
10 g laiškinių česnakų
3 kiaušinių
100 g ŽEMAITIJOS PIENO sviesto 82 % rieb.
50 ml ŽEMAITIJOS PIENO grietinėlės 36 % rieb.
50 g kietojo sūrio
2 šaukštų aliejaus
1 KITCHEN ME šviežio sausai brandintos jautienos maltinio „Mėsainiams“
1 saujos vyšninių pomidorų
Žiupsnelio KOTANYI druskos
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
VILNIAUS DUONA „Toste“ ruginės sumuštinių duonos riekeles apskrudinkite ZYLE keptuvėje arba orkaitėje, laiškinius česnakus susmulkinkite. Į dubenėli įmuškite kiaušinius ir šluotele išplakite iki vientisos masės.
Prikaistuvyje ant nedidelės kaitros ištirpinkite ŽEMAITIJOS PIENO sviestą, pilkite kiaušinius ir nuolatos maišykite su mentele, kol pradės tirštėti. Kartais patraukdami nuo kaitros. Sutirštėjus masei pilkite ŽEMAITIJOS PIENO grietinėlę, nuolatos maišydami, įtarkuokite kietojo sūrio, dėkite susmulkintus laiškinius česnakus ir maišykite.
Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite kepti KITCHEN ME šviežią sausai brandintos jautienos maltinį „Mėsainiams“ ir vyšninius pomidorus, maltinį pagardinkite KOTANYI druska ir pipirais. Kepkite iš abiejų pusių, kol apskrus ir pilnai iškeps.
Ant skrudintos duonos dėkite plaktą kiaušinienę, jautienos maltinį, vyšninius pomidorus, dar vieną skrudintą duonelę, „scrambled eggs“ ir smulkintų laiškinių česnakų.
Skanaus!