top of page

Silkės salotos su kepta duona, pupelėmis ir grybais (Receptas)

Šios silkės salotos su baklažanu, pupelėmis, kepta duona ir grybais puikiai tiks šventiniam stalui, bet ne mažiau tinka ir kasdieniams pietums arba vakarienei. Labai gera idėja, kaip sunaudoti paprastus, visų spintelėse ir šaldytuvuose randamus produktus skaniam patiekalui pagaminti.

Greita ir paprasta, bet tikrai labai gardu.

silkės salotos su grybais_Alfo receptas
VMG nuotr.

3–5 asm.

Gaminimo laikas: 40–50 min. 


Silkės salotoms pagaminti reikia:

  • 1 nedidelio baklažano

  • Žiupsnelio druskos

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 200 ml saulėgrąžų aliejaus

  • 2 riekelių juodos duonos 

  • 8–10 mažų rudųjų pievagrybių

  • 50 g sviesto

  • ½ nedidelio svogūno

  • 1 skardinės garuose paruoštų sviestinių pupelių

  • 50 ml nealkoholinio tamsaus elio

  • ½ šaukštelio raudonojo vyno acto

  • 2 šaukštų majonezo padažo

  • 1 šaukšto krienų

  • 250 g silkės

  • Žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

  • Keleto šviežių petražolių šakelių


  1. Baklažanus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, pasūdykite ir palikite ant popierinio rankšluosčio 5 min. Tada gerai nusausinkite susidariusią drėgmę sausu popieriniu rankšluosčiu.

  2. Duoną supjaustykite kubeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite įkaitintoje 180 °C karšto oro gruzdintuvėje apie 2–3 min., kol apskrus. Išimkite. 

  3. Baklažanus supjaustykite kubeliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite karšto oro gruzdintuvėje apie 4–5 min., kol išgaruos drėgmė ir baklažanai šiek tiek apskrus. Išimkite.

  4. Ruduosius pievagrybius perpjaukite pusiau, aptepkite sviestu ir kepkite karšto oro gruzdintuvėje kartu su smulkintais svogūnais apie 2–3 min., kol apskrus. 

  5. Sudėkite garuose paruoštas sviestines pupeles, supilkite nealkoholinį tamsųjį elį, actą ir pakaitinkite apie 4–5 min., kol skysčiai nugaruos ir pupelės pasidengs blizgia glazūra. Pasūdykite ir išmaišę atvėsinkite.

  6. Majonezo padažą sumaišykite su krienais.

  7. Į lėkštę sudėkite padažą, pupeles su grybais, skrudintus baklažanus, keptą duoną ir juostelėmis pjaustytą silkę. 

  8. Papuoškite petražolių lapeliais ir užberkite juodųjų pipirų.


Gardžių atradimų.

 

Šis receptas yra iš naujo žurnalo VERDU IR KEPU numerio.

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.

 

Naujausi įrašai

bottom of page