Ieškote užkandžio recepto?
Silkės ir žolelių kapotinis, patiektas su naminėmis traškiomis lazdelėmis yra skanus užkandis, kuriame gaiva ir sūrumas dera su jaukiu duonos lazdelių traškėjimu.
Kapotiniui pagaminti reikia:
VIČI tradicinės silkės
1 svogūnėlio
1 obuolio
2 šaukštų grūdėtųjų garstyčių
1 citrinos
1 saujos krapų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
Salotų lapelių (papuošimui)
„Grissini“ lazdelėms:
500 g miltų
4 g sausų mielių
80 g VILNIAUS margarino „Kepiniams“
250 ml pieno
15 g druskos
Keleto bazilikų lapelių
„Grissini“ lazdelėms skirtus ingredientus sutrinkite virtuviniu trintuvu iki vientisos masės, suformuokite tešlą. Palikite iškilti kambario temperatūroje apie 1 valandą.
Berkite miltų ant stalviršio ir iškočiokite tešlą iki 1 cm storio. Tešlą supjaustykite 2–3 cm pločio juostelėmis ir sudėjus ant kepimo popieriaus, kepkite orkaitėje 180 °C temperatūroje apie 10 minučių.
Kapotiniui VIČI tradicinę silkę supjaustykite kubeliais. Svogūnėlius ir obuolius taip pat supjaustykite kubeliais, krapus susmulkinkite.
Viską sumaišykite su citrinos sultimis ir žievele, 1 šaukštu grūdėtųjų garstyčių, pagardinkite druska ir pipirais.
Kapotinį patiekite lėkštėje, uždėkite dar grūdėtųjų garstyčių, papuoškite salotų lapeliais. Patiekite su lazdelėmis.
Video receptas:
Skanaus!