Kūčių vakarienė kasdien vis arčiau ir jau beveik galime užuosti, kuo kvepės vaišių stalas. Ant jo neabejotinai triumfuos silkės patiekalai, todėl kviečiame išbandyti dar vieną receptą, kuriame Alfas suderino, regis, nesuderinamus ingredientus.
Bet – mažas abrakadabra – ir jie dera tobulai! Lengvai salstelėjusi šilauogių rūgštelė labai gardžiai dera ir prie grybų, ir prie silkės. Būtinai išbandykite – labai labai skanu.
Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!
2 asm.
Gaminimo laikas: 20 min.
Užtepėlei su grybais ir silke pagaminti reikia:
½ svogūno
2 vidutinių „Eringi“ grybų
1 saujos šitakių
100 g NATURLI BLOCK ekologiškų tepiųjų riebalų
150 g silkės filė
Kuokštelio šviežių čiobrelių
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio
1 šaukšto KIKKOMAN sojų padažo
1 saujos šilauogių
Geriausias laikas yra dabar! Kodėl? Rinkis augalinį maistą ir sužinok – www.choosenow.eu
Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais, grybus – griežinėliais.
Keptuvėje išlydykite NATURLI BLOCK ekologiškus tepiuosius riebalus. Suberkite svogūnus, grybus ir maišydami kepinkite.
Silkę supjaustykite kubeliais ir paskleiskite lėkštėje.
Į keptuvę sudėkite čiobrelius, pasūdykite, berkite KOTANYI ketverių pipirų mišinio, supilkite KIKKOMAN sojų padažą, maišykite. Suberkite šilauoges ir išmaišykite.
Paruoštus grybus dėkite ant silkės. Papuoškite čiobrelių šakele.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujoje šventinių receptų knygoje RAUDONKEPURIS.
Gardžių atradimų.