4 asm.
Silkei „Vittelo tonnato" pagaminti reikia:
150 g tuno aliejuje
2–3 ančiuvių filė
2 kietai virtų kiaušinių trynių
Šlakelio alyvuogių aliejaus
1 citrinos sulčių (arba pagal skonį)
1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės
2 didelių šaukštų kaparėlių
300 g silkės filė
200 g vyšninių pomidoriukų (žalių, raudonų, geltonų)
Keleto šakelių mėgstamų prieskoninių žolelių arba mikrožalumynų
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
1. Nuo tuno nupilkite aliejaus perteklių, sudėkite į virtuvinį kombainą ir kartu su ančiuviais
bei kiaušinių tryniais išmaišykite iki vientisos masės, pakaitomis pildami alyvuogių aliejų
ir citrinos sultis. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę.
2. Suberkite dalį smulkiai pjaustytų kaparėlių.
3. Supjaustykite silkių filė.
4. Į serviravimo lėkštę supilkite padažą, ant viršaus dėkite silkės filė gabaliukus, užberkite
kaparėlių, sudėliokite perpjautus pomidoriukus, puoškite prieskoninėmis žolelėmis arba
mikrožalumynais. Gardinkite druska ir pipirais.
Skanaus.