Tradicinis ar įdomesnis silkės patiekalas Kūčioms? Tikėtina, kad kai išbandysite šį silkės su marinuotais burokėliais ir šviežiomis slyvomis receptą, jis taps tradicinis.
#Alfasvienasnamuose video receptą rasite ČIA
4 asm.
Gaminimas 20 min.
Silkei pagaminti reikia:
1 vidutinio virto AUGA burokėlio
0,5 raudonojo svogūno
1 riekelės juodos duonos su sėklomis AGOTOS 45% SĖKLŲ DUONA
Kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštų vyno acto
Žiupsnelio cukraus
Žiupsnelio druskos
Žiupsnelio juodųjų pipirų
2 šviežių slyvų
2 vnt. silkių filė
2 šaukštų majonezo
Prieskoninių žolelių (papuošimui)
Svogūnų marinatui:
6 šaukštų acto
2 šaukštų cukraus
0,5 stiklinės vandens
Mėgstamų prieskonių (aš naudojau: lauro lapus, gvazdikėlius, kvapiuosius ir juoduosius pipirus, garstyčių grūdelius)
1. Svogūną supjaustykite laiveliais (į 6 dalis). Actą sumaišykite su cukrumi, lauro lapais, gvazdikėliais, pipirais ir garstyčių grūdeliais. Viską pakaitinkite apie 5 min., sudėkite pjaustytus svogūnus, nuimkite nuo ugnies ir palaikykite kelias valandas.
2. Juodą duoną su sėklomis supjaustykite mažais kvadratėliais ir kepkite orkaitėje 180 oC temperatūroje apie 5-7 minutes, kol apskrus.
3. Burokėlį nulupkite, supjaustykite ir pašlakstykite alyvuogių aliejumi, vyno actu, berkite cukrų, pabarstykite druska ir pipirais. Palaikykite keletą minučių.
4. Iš slyvų išimkite kauliukus, supjaustykite skiltelėmis, supjaustykite silkių filė.
5. Į lėkštę dėkite marinuotus burokėlius, silkių filė, majonezą, slyvų skilteles, pamarinuotus svogūnus.
6. Galite papuošti įvairiomis žolelėmis. Suberkite iškepusius duonos trupinius.
ALFO PATARIMAI:
· Svogūnų marinatui galite rinktis Jums labiausiai patinkančius prieskonius.
· Į burokėlių marinatą galite įdėti medaus.
· Patiekite silkę nedideliame dubenėlyje, kad šventės metu ją būtų galima siųsti ratu ir su paskutiniu svečiu ji baigtųsi.
Skanaus!