top of page

Silkė su kepta duona, baklažanais ir grybais (Receptas)


silkė su kepta duona, baklažanais ir grybais_Alfo receptas
VMG nuotr.

3–5 asm.

Gaminimo laikas: 40–50 min. 


Silkė su kepta duona, baklažanais ir grybais :

  • 1 nedidelio baklažano

  • 200 ml saulėgrąžų aliejaus

  • 2 riekelių tamsios duonos

  • 8–10 mažų rudųjų pievagrybių

  • 50 g saldžios grietinėlės sviesto

  • ½ nedidelio svogūno

  • 1 skardinės garuose paruoštų sviestinių pupelių

  • 50 ml nealkoholinio tamsaus elio

  • ½ šaukštelio raudonojo vyno acto

  • 2 šaukštų majonezo padažo

    1 šaukšto krienų

  • 250 g silkės

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų

  • Keleto petražolių šakelių (papuošimui) 


  1. Baklažanus supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, užberkite druskos ir padėkite ant popierinio rankšluosčio 5 min. Tada gerai nusausinkite susidariusią drėgmę sausu popieriniu rankšluosčiu.

  2. Baklažanus supjaustykite kubeliais ir kepkite sausoje keptuvėje ant aukštos kaitros (nuolat maišant) apie 4–5 min., kol išgaruos drėgmė ir šiek tiek apskrus.  

  3. Į keptuvę supilkite aliejų ir ant vidutinės kaitros kaitinkite, kol pasieks 160 °C temp. 

  4. Tamsią duoną „Sėklų“ supjaustykite kubeliais ir kepkite įkaitintame aliejuje apie 2–3 min., kol apskrus. Iškepus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. 

  5. Ruduosius pievagrybius perpjaukite pusiau ir kepkite įkaitintoje keptuvėje ant vidutinės kaitros su saldžios grietinėlės sviestu apie 2–3 min. 

  6. Tuomet sudėkite smulkintus svogūnus ir dar pakepkite apie 2–3 min. Sudėkite GLOBUS garuose paruoštas sviestines pupeles, supilkite nealkoholinį tamsųjį elį, actą, padidinkite kaitrą ir troškinkite apie 4–5 min., kol skysčiai nugaruos ir pupelės pasidengs blizgia glazūra. Dėkite druskos ir išmaišę atvėsinkite.

  7. Padažą sumaišykite su krienais.

  8. Į lėkštę sudėkite padažą, ant viršaus dėkite pupeles su grybais, skrudintus baklažanus, keptą duoną ir juostelėmis pjaustytą silkę. 

  9. Papuoškite petražolių lapeliais ir užberkite juodųjų pipirų.


Gardžių atradimų.

bottom of page