Ar žinojote, kad ruduo – mišrainių su silkėmis metas?
Silkė mėgsta sudalyvauti įvairiausiuose skonių deriniuose su net labai netikėtais ingredientais. Šis Alfo receptas išlaiko pusiausvyrą – tą patį skaniausią aukso viduriuką tarp tradicinės ir kiek neįprastos silkės mišrainės.
Paprastas, bet neprastas, sotus ir įdomus mišrainės su silke variantas. Ragaukite ir kitus vaišinkite!
Video receptą žiūrėkite Alfo instagrame čia
ŽIŪRĖKITE, PAMĖKITE, DALINKITĖS.
4 asm.
Gaminimo laikas: 15 min.
Silkės salotoms pagaminti reikia:
3 riekelių duonos
3–4 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 vidutinio mėlynojo svogūno
4 slyvų
280 g SPILVA marinuotų burokėlių „Klasika“
1 šaukštelio DANSUKKER tamsiojo sirupo
3–4 šaukštų KIKKOMAN padažo „Teriyaki BBQ“
½ citrinos sulčių
2 skiltelių česnako
Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų
90 g sūdytų silkių filė
4–5 šviežių bazilikų lapelių
Duoną supjaustykite juostelėmis, apkepkite aliejuje iš abiejų pusių. Iškepusią duoną sudėkite ant popierinio rankšluosčio.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, slyvas – kubeliais. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dėkite kepti svogūnus, SPILVA marinuotus burokėlius „Klasika“ ir išmaišykite.
Suberkite slyvas, supilkite DANSUKKER tamsųjį sirupą, KIKKOMAN padažą „Teriyaki BBQ“, įspauskite citrinos sulčių. Išmaišykite ir patroškinkite.
Suberkite smulkintą česnaką, įberkite KOTANYI juodųjų pipirų.
Atvėsusias daržoves sudėkite į lėkštę, šalia dėliokite juostelėmis pjaustytą silkę ir keptą duoną.
Papuoškite šviežiais bazilikų lapeliais ir pagardinkite juodaisiais pipirais.
Gardžių atradimų.